Un pasager cu halucinații a deschis ușa avionului înainte de decolare. Canadianul ar putea fi pedepsit cu moartea

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Un turist canadian a deschis ușa de urgență a unui avion Airbus 320 al companiei Thai Airways în timp ce aeronava se pregătea să decoleze către Bangkok, capitala Thailandei.

Potrivit relatărilor din surse precum Reuters și CNN, deschiderea ușii de urgență a provocat activarea toboganului gonflabil, determinând aeronava să nu poată decola. Directorul aeroportului din Chiang Mai, Ronnakorn Chalermsaenyakorn, a confirmat incidentul și a subliniat că acesta a avut loc joi noaptea târziu, provocând haos în rândul pasagerilor și echipajului.

Un martor ocular, Ananya Tiangtae, a împărtășit experiența sa pe platforma de socializare Facebook, exprimându-și îngrijorarea cu privire la ce s-ar fi întâmplat dacă incidentul ar fi avut loc în timpul zborului propriu-zis, la o altitudine de 30.000 de metri deasupra nivelului mării.

În urma incidentului, avionul a fost întors la terminal, iar pasagerii au fost debarcați pentru a permite tehnicienilor să efectueze inspecții de siguranță. Această întârziere a afectat nu doar zborul în cauză, ci și peste o duzină de alte zboruri de pe aeroportul din Chiang Mai, impactând un total de 2.295 de pasageri.

Foto: Pixabay

După ce inspecțiile de siguranță au fost finalizată, aeronava a primit autorizația de plecare, cu toți pasagerii și membrii echipajului în siguranță, conform declarațiilor Thai Airways.

Ulterior, pasagerul responsabil pentru incident a fost văzut în custodie la o secție de poliție locală, fiind identificat drept un cetățean canadian. Potrivit postului de televiziune local ThaiPBS, acesta a recunoscut deschiderea ușii și a afirmat că a acționat sub influența unor halucinații. Avocatul său, Jirawat Yarnkiatpakdee, a subliniat acest aspect și a sugerat că comportamentul său ar putea fi rezultatul stresului.

Cu toate acestea, autoritățile thailandeze au luat incidentul în serios. Colonelul de poliție din Chiang Mai, Manuschai In-thuean, a declarat pentru CNN că suspectul, identificat drept Wong Sai Heung, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat la fața locului. Dacă va fi găsit vinovat, acesta ar putea fi supus pedepsei cu moartea și unei amenzi substanțiale.

Poliția a menționat că suspectul părea stresat și era dificil de comunicat cu el, motiv pentru care a fost trimis pentru evaluare la un spital de psihiatrie local. În timpul interogatoriilor, i s-a asigurat asistență legală și traducere, conform procedurilor legale.

Autoritățile continuă să investigheze incidentul pentru a stabili cu exactitate motivele și circumstanțele care au dus la deschiderea ușii de urgență a aeronavei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel