Valoarea bitcoin fluctuează, iar în prezent a scăzut sub pragul de 38.000 de dolari.
Bitcoin a ajuns marți, 25 mai, sub pragul de 38.000 de dolari, în ciuda eforturilor antreprenorului Elon Musk de a restabili interesul criptomondei. Cea mai mare criptomonedă a scăzut brusc cu 4%, având valoarea de 37.500 de dolari în dimineața zilei de marți la New York, după ce în cursul zilei de luni a avut o creștere de 16%. Și Indexul Bloomberg Galaxy Crypto, în care este inclus și Ethereum a scăzut odată cu bitcoin.
„Dacă piața va continua să experimenteze fluctuații masive în urma tweeturilor lui Elon Musk, va fi un pas înapoi pentru această clasă de bunuri de investiție. Faptul că au loc fluctuații așa de mari doar din cauza unor tweeturi, face ca bitcoin să își piardă legitimitatea în calitate de activ”, a declarat pentru Yahoo! Matt Maley, strateg de piață al companiei Miller Tabak + Co.
Cerințe pentru abordări mai ecologice au fost făcute de la tweetul lui Elon Musk. Câteva nume importante din rândul celor care se ocupă de minarea criptomonedelor s-au alăturat Acordului criptomonedelor pentru mediu, o inițiativă privată care are ca obiectiv decarbonizarea criptomoneldelor până în 2030.
Piața criptomonedelor a suferit o cădere bruscă miercuri, 19 mai, iar capitalizarea de piață a activelor digitale a ajuns la 1,35 trilioane de dolari, în scădere față de maximul de 2,56 trilioane de dolari, atins pe 12 mai, potrivit datelor CoinMarketCap.com. Scăderea a fost declanșată de Bănca Populară din China, care a anunțat că instituțiile financiare nu pot folosi active digitale ca formă de plată.
„Piața criptomonedelor se află în prezent sub presiune vânzătorilor”, a declarat pentru Insider Nicholas Cawley, analist la DailyFX. Bitcoin a scăzut la un moment dat cu până la 31%, la 30.016,83 dolari, în timp ce etherul a scăzut cu 44%, până la 1.918,77 dolari, acestea fiind minime zilnice.
Bitcoin încă nu și-a revenit după tweetul lui Elon Musk legat de preocupările climatice, care a trimis valuri de șoc în ecosistemul activelor digitale. Dar unii experți, cum ar fi Jeffrey Wang, șeful Americii la Amber Group, nu sunt prea îngrijorați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu