Un pilot aflat în timpul liber a încercat să prăbușească un avion cu pasageri. Tragedia a fost evitată în ultima clipă

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Un pilot aflat în afara serviciului, călătorind ca pasager, în cabină, la bordul unui zbor Alaska Airlines, a încercat să preia controlul aeronavei care se îndrepta de la Seattle către San Francisco, forțând o deviere către Portland, Oregon, conform declarației companiei aeriene și a unei surse.

Unul dintre piloții alocati zborului a informat controlorii de trafic aerian că o persoană aflată în cabină, la bordul zborului 2059, a încercat să oprească motoarele aeronavei în timpul zborului. Uneori, piloții călătoresc în cabină pe locurile special destinate, fie în scopuri oficiale, fie pentru a se deplasa către alt aeroport.

Joseph Emerson, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat de Departamentul de Poliție din Portland și a fost acuzat de 83 de capete de acuzare pentru tentativă de omor, 83 de capete de acuzare pentru punerea în pericol temerar și un cap de acuzare pentru punerea în pericol a aeronavei, potrivit CNN.

În prezent nu se cunoaște compania aeriană la care lucrează Emerson.

Zborul a decolat de pe Aeroportul Internațional Seattle Paine Field și a fost deviat către Aeroportul Internațional Portland din cauza unei "amenințări credibile la adresa securității", conform declarației companiei aeriene lansate luni.

"Pilotul a informat controlorii de trafic aerian din zona Seattle că avem la bord persoana care a încercat să oprească motoarele din cabina de pilotaj și, în acest moment, acea persoană pare a fi sub control. Cu excepția acestui incident, nu au fost semnalate alte probleme în partea din spate a aeronavei. Vrem să avem autoritățile de aplicare a legii la aterizare, imediat după parcare", a spus pilotul, conform înregistrărilor audio de la LiveATC.net. Alaska Airlines a afirmat că echipajul a transmis o "amenințăre credibilă la securitatea" aeronavei, legată de prezența unei persoane autorizate în locul special din cabină.

Alaska Airlines a explicat că, în conformitate cu procedurile adecvate ale FAA și a îndrumărilor de la controlul traficului aerian, zborul a fost deviat în siguranță către Aeroportul Internațional Portland. Zborul a fost operat de Horizon Air, o companie regională deținută de Alaska Airlines. "Evenimentul este investigat de autoritățile de aplicare a legii."

FAA a confirmat că este conștientă de incident și sprijină investigația autorităților locale de aplicare a legii, conform informațiilor furnizate de CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel