Un pod s-a prăbușit în Grecia. Persoane rănite sunt prinse sub dărâmături

un pod prabusit. FOTO: Captura video Facebook @Forest Firefighters
un pod prabusit. FOTO: Captura video Facebook @Forest Firefighters

Un pod la care se efectuau lucrări de construcție s-a prăbușit în vestul Greciei. Țara pare că se află sub zodia dezastrelor.

Un pod la care se efectuau lucrări de construcţie s-a prăbușit parţial duminică la Patras, în vestul Greciei, au informat serviciile de pompieri și poliție, anunțând că există persoane prinse sub dărâmături și răniți, transmite AFP, notează Agerpres.

”Există persoane prinse sub dărâmături, dar nu cunoaştem numărul lor”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor, iar cel al poliţiei a precizat, câteva minute mai târziu, că există persoane ”rănite”.


Potrivit agenţiei elene ANA, o amplă operaţiune de salvare este în curs, după ce la locul accidentului au ajuns ambulanțe, mașini de pompieri și de poliție.

Spitalul universitar din Patras și spitalul Sfântul Andrei din același oraș sunt pregătite să primească răniții.

Televiziunea publică ERT a afirmat că cinci persoane au fost rănite grav, dar informația nu a fost confirmată în acest stadiu de autorităţi.

Cauzele prăbușirii nu sunt cunoscute deocamdată. Podul este situat pe autostrada care leagă portul Patras, din peninsula Peloponez, de capitala Atena.

Grecia, sub zodia dezastrelor naturale

Reamintim că în Grecia este o situație critică, fiind înregistrate temperaturi foarte ridicate, cele mai mari din ultimele trei decenii, țara confruntându-se și cu incendii de vegetație.

Sâmbătă, pe insula grecească Rodos, un incendiu forestier care a scăpat de sub control a declanșat evacuarea a mii de turiști. Potrivit agenției EFE, aceștia au fost transferați cu ambarcațiuni către alte zone mai sigure de pe insulă.

”Până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Atena nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu incendiul aflat în curs de desfășurare în insula Rodos și care a afectat mai multe locații turistice. Reprezentanții misiunii diplomatice au fost contactați la numărul de telefon de urgență de mai multe persoane aflate în zonele afectate de incendiu, care au informat că numărul cetățenilor români aflați în zona de evacuare ar fi de aproximativ 25-30, toate persoanele aflându-se în afara oricărui pericol”, se arată într-un comunicat al MAE, citat de Realitatea TV.

Citește și: Situație critică în Grecia, temperaturi nemaîntâlnite de 30 de ani. 13 zone, în pericol de incendiu. Turiști români, evacuați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel