Procesul a implicat 215 inculpați, dintre care 72 au fost arestați.
Publicitate
În Turcia, un predicator TV, Adnan Oktar, a fost condamnat la 8.658 de ani de închisoare pentru abuz sexual. Procesul a implicat 215 inculpați, dintre care 72 au fost arestați. Curtea Penală din Istanbul l-a găsit, de asemenea, vinovat pentru conducerea unei organizații de cult ilegal și armat, împiedicarea dreptului la educație, tortură, privare de libertate și înregistrarea datelor personale împotriva membrilor organizației sale. Completul de judecată l-a reținut și pe Oktar la răspundere pentru infracțiunile comise de alți inculpați, acesta deținând rolul de manager, informează TG Com 24.
Oktar devenit cunoscut în Turcia în decursul anilor în special prin emisiunile TV provocatoare difuzate pe propriul său canal. Liderul cultului apărea înconjurat mereu de femei tinere pe care le numea ”pisoi”, femei care erau adesea îmbrăcate în ținute sumare, în timp ce exprima opinii cu privire la chestiuni religioase și politice.
Citește și:
Un judecător din statul american California a condamnat-o la peste 11 ani de închisoare pe Elizabeth Holmes, fostă antreprenoare şi patroană a companiei de tehnologie medicală Theranos, fiind acuzată de fraudarea investitorilor.
Avocaţii femeii de afaceri, care au cerut o pedeapsă maximă de 11 luni de arest la domiciliu, urmează să depună apel împotriva sentinţei. Elizabeth Holmes a spus instanţei: "Sunt devastată de eşecurile mele" - şi a precizat că îşi asumă responsabilitatea pentru conduita companiei Theranos, firmă care valora la un moment dat nouă miliarde de dolari.
Elisabeth Holmes a fost condamnată în ianuarie pentru înşelăciune în relaţia cu investitorii, după ce a introdus un nou dispozitiv tehnologic de analiză a sângelui despre care ea a spus că va revoluţiona sistemul de sănătate. Tehnologia nu a funcţionat, în realitate. Elizabeth Holmes este însărcinată şi nu va trebui să se prezinte la închisoare decât în aprilie, 2023, informează BBC, citat de Rador.
Cândva era supranumită „următorul Steve Jobs”
Cândva un mare star al Silicon Valley, Holmes a spus că tehnologia inventată de ea ar putea identifica bolile prin doar câteva picături de sânge. Aceasta fusese supranumită „următorul Steve Jobs” și a fost chiar și cea mai tânără miliardară din lume, excluzând averile moștenite.
Ea a renunțat la Universitatea Stanford la doar 19 ani, după ce a reușit să lanseze Theranos. Valoarea companiei a crescut brusc odată ce s-a spus că va revoluționa diagnosticarea bolilor. Însă tehnologia aceasta nu a funcționat, iar compania a fost dizolvată în 2018.
„Sunt devastată de greșelile pe care le-am făcut. Simt o durere adâncă pentru ceea ce au pățit oamenii din cauză că am eșuat. Regret ceea ce am făcut cu fiecare celulă din corpul meu”, a spus ea.
Judecătorul care i-a dat sentința a spus că Holmes este un antreprenor foarte inteligent, însă i-a spus: „Greșelile sunt normale. Dar greșelile rezultate din fraude nu sunt OK”.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu