Urmărește emisiunea live


Un prim deces cauzat de varianta Omicron a fost înregistrat în Israel

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Israelul a raportat un prim deces cauzat de varianta Omicron.

Alegeri prezidentiale 2024

Israelul a înregistrat primul deces cauzat de varianta Omicron a coronavirusului, transmite Times of Israel. Este vorba despre un cetățean de 60 de ani care suferea de comorbidități. Acesta și-a pierdut viața ieri la Centrul Medical Soroka din Beer Șeva, iar din primele informații se înțelege că primise doar două doze de vaccin.

Sunt cunoscute cel puțin 340 de cazuri de Omicron în Israel, a raportat Ministerul Sănătății din această țară. Acest număr reprezintă însă o pondere mică a cazurilor active de infecție.

Germania recomandă doza booster după trei luni de la finalizarea schemei iniţiale

Autoritatea germană în domeniul vaccinării, STIKO, a recomandat marţi scurtarea de la şase la trei luni a intervalului între a doua doză de vaccin împotriva COVID-10 şi administrarea dozei booster, în contextul răspândirii accelerate a variantei Omicron a coronavirusului, mai infecţioasă, scrie Agerpres.

Potrivit STIKO, orice persoană cu vârsta de peste 18 ani ar trebui să primească o doză booster cu un vaccin cu ARN mesager după trei luni de la finalizarea schemei iniţiale cu două doze.  STIKO recomanda anterior ca până la administrarea booster-ului să se aştepte şase luni de la precedenta doză. În cazul vaccinului monodoză de la Johnson & Johnson, intervalul între administrări rămâne de patru săptămâni.

Doză de vaccin după vindecarea de Covid-19

STIKO a mai recomandat ca orice persoană de peste 12 ani care a trecut printr-o infecţie cu coronavirus să primească o doză de vaccin la cel puţin trei luni după vindecare. Recomandarea anterioară era de şase luni. Vârstnicii şi persoanele cu boli cronice ar trebui să fie consideraţi prioritari pentru dozele booster, a mai indicat comitetul de vaccinare.

În Germania, 70,4% dintre locuitori au primit două doze de vaccin împotriva COVID-19, iar 32,6% au primit şi booster-ul, conform Agerpres. Deşi datele rămân limitate, şase studii de laborator au arătat că schema iniţială de vaccinare nu este suficientă pentru a opri infectarea cu varianta Omicron, însă doza booster poate ajuta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel