Moţii din Apuseni ar putea avea doar în câţiva ani locuinţele racordate la reţeaua de gaz metan, subiectul urmând să fie abordat în cadrul unei întâlniri pe care premierul Viorica Dăncilă o va avea în octombrie-noiembrie la Cîmpeni cu primarii din zonă.
"În decursul lunii octombrie sau lunii noiembrie, spunea doamna prim-ministru că va face o vizită în Munţii Apuseni, în Cîmpeni, unde doreşte să se întâlnească cu acei primari - suntem o asociere de 23 de unităţi administrativ-teritoriale care am făcut aceste demersuri pentru introducerea gazului metan în Apuseni. (...). Sper să găsească o soluţie pentru ca, începând cu 2020, să facem primul pas, un pas important, anume partea scriptică, iar în anii următori gazul să ajungă şi în Apuseni", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Alba, primarul oraşului Cîmpeni, Călin Andreş.
Edilul a subliniat că şi moţii merită ca," în secolul 21, gazul să ajungă în Munţii Apuseni".
Andreş a menţionat că o variantă de finanţare a acestui proiect ar fi prin PNDL III, prin care Guvernul va subvenţiona extinderea reţelelor de gaze naturale.
"Am făcut demersuri încă de acum un an, un an jumătate, la Ministerul Economiei, la Transgaz, pentru a face diligenţele necesare pentru introducerea gazului în (oraşele şi comunele din - n.r.) Munţii Apuseni. Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am făcut măsurători, am trimis documentaţii. Ne-au spus că vom fi ajutaţi", a spus primarul.
El a explicat că, potrivit conducerii Transgaz, gazul metan necesar ar putea proveni prin extinderea reţelelor din Zlatna, judeţul Alba, Ştei, judeţul Bihor, şi Mihai Viteazul, judeţul Cluj.
Andreş a precizat că, pentru atingerea acestui obiectiv, 23 de primării din Apuseni s-au asociat, pentru a putea înfiinţa un SRL în care asociaţiei şi care să poată gestiona resursele.
Numărul beneficiarilor ar depăşi 55.000. În prezent, locuinţele din Apuseni sunt încălzite cu lemne. AGERPRES
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News