Gata cu degetele uleioase! Lays a scos pe piaţă ceva de-a dreptul... util!
Să recunoaștem, sunt puține lucruri în lume care să creeze mai multă dependență decât chipsurile de cartofi. Cu toate acestea, dacă există un lucru pe care toată lumea îl urăște la ele – în afară de faptul că ne îngrașă – este grăsimea pe care o lasă pe vârfurile degetelor. Când termini de mâncat, ai puține opțiuni: trebuie să ai șervețele la îndemână, să te lingi pe degete sau să te ridici de pe canapeaua confortabilă și să te speli pe mâini. Ei bine, datorită unei campanii de marketing ingenioase, pasionații de chipsuri de cartofi au acum o altă opțiune: o mașină de spălat în miniatură, concepută special pentru a curăța vârfurile degetelor uleioase.
Sună ciudat, și cam așa și este. La urma urmei, cine are nevoie de o mașină de spălat doar pentru degete? Conceptul în sine este interesant, dar faptul că Lays au făcut ca această invenție să arate ca o mașină de spălat clasică a fost detaliul care a atras atenția publicului. Tot ce trebuie să faci este să apeși pe butonul de pornire/oprire, să îți introduci vârful unsuros al degetului în mașină prin ușa de spălare și să aștepți. Deși nu este la fel de avansată ca o mașină de spălat reală, această invenție dispune de un sistem inteligent de inducție care pulverizează alcool atunci când detectează vârful degetului. Alcoolul provine dintr-un rezervor reîncărcabil aflat în partea de jos a mini-mașinii de spălat.
Mașina de spălat degete a devenit recent virală pe rețelele de socializare japoneze, nenumărate persoane exprimându-și interesul pentru ea, fie ca obiect de colecție, fie doar pentru distracție. Din păcate, doar cinci astfel de dispozitive vor fi disponibile, și nu în comerț, ci printr-o loterie specială. Nu este clar dacă persoanele din afara Japoniei pot participa pentru a avea șansa de a câștiga una.
Chipsurile sunt felii subțiri de cartofi, prăjite sau puse la cuptor până devin crocante. Chipsurile obișnuite sunt prăjite și sărate, dar mai sunt și alte soiuri ce folosesc diferite arome și ingrediente, inclusiv condimente, ierburi, brânză și arome exotice. Dar cum au ajuns ele în farfuriile nostre? Rețeta originală de chipsuri a fost creată în Saratoga Springs, New York, pe 24 august 1853 și îi este atribuit lui George Crum, un bucătar, nativ-american pe jumătate, ce lucra la restaurantul “Lake House Moon”.
Exasperat de un client căruia nu i-au plăcut cartofii prăjiți preparați de către el, pe motiv că erau prea groși și nu erau destul de crocanți, Crum a tăiat felii foarte subțiri de cartofi pe care le-a prăjit foarte bine pentru a nu mai putea înfige furculiță în ele. Mai mult, pentru a se răzbuna, a turnat sare în exces. Spre surprinderea lui Crum, clientul a fost de-a dreptul extaziat de nouă varianta de cartofi prăjiți și l-a felicitat pe bucătar. Astfel au luat naștere chipsurile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu