Un protestatar și-a dat foc în fața consulatului israelian din Georgia, SUA

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Un protestatar se află în stare critică după ce s-a autoincendiat la consulatul israelian din statul american Georgia.

Un protestatar se află în stare critică după ce s-a autoincendiat la consulatul israelian din statul american Georgia, în ceea ce poliția a numit un “act extrem de protest politic”. Poliția a declarat că demonstratarul a folosit benzină și că la fața locului a fost găsit un steag palestinian, în fața misiunii din Atlanta, conform BBC.

Nu se cunosc încă genul și vârsta persoanei. Un paznic care a încercat să intervină a fost de asemenea rănit. Potrivit poliției, protestatarul a ajuns la clădire la ora locală 12:17 (ora 17:17 GMT). “Credem că această clădire este în siguranță și nu vedem nicio amenințare aici”, a declarat șeful poliției din Atlanta, Darin Schierbaum. “Credem că acesta a fost un act de protest politic”.

Paznicul a suferit arsuri la încheietură și la picior, a declarat reporterilor șeful pompierilor din Atlanta, Roderick Smith. Atât protestatarul, cât și paznicul au fost transportați la un spital local.

Reacția consulului general al Israelului în sud-estul SUA

Într-o declarație, consulul general al Israelului în sud-estul SUA, Anat Sultan-Dadon, a declarat că misiunea diplomatică este “întristată să afle despre autoincendierea de la intrarea în clădirea de birouri”.

“Este tragic să vezi ura și incitarea împotriva Israelului exprimate într-un mod atât de oribil”, a adăugat ea. “Sfințenia vieții este valoarea noastră cea mai înaltă. Rugăciunile noastre sunt cu ofițerul de securitate care a fost rănit încercând să prevină acest act tragic”. Luptele au fost reluate între Israel și Hamas vineri dimineața, după un armistițiu de șapte zile între cele două părți.

Atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie a ucis 1.200 de persoane, iar alte aproximativ 240 au fost luate ostatici. Aproape 15.000 de persoane au fost ucise în operațiunea de ripostă a Israelului în Gaza, potrivit ministerului sănătății controlat de Hamas.

Proteste masive de susținere a Palestinei

Războiul a provocat sute de proteste - în sprijinul atât al palestinienilor, cât și al israelienilor - în întreaga SUA.

Oficialii americani au avertizat asupra unei creșteri a discursului de ură atât antisemit, cât și islamofob de la începutul conflictului.

Pe 16 noiembrie, poliția a arestat un suspect în moartea unui bărbat evreu din California, în urma unei confruntări între protestatarii pro-Israel și cei pro-palestinieni. Victima, Martin Kessler, în vârstă de 69 de ani, a căzut în timpul unei dispute la miting și a murit a doua zi.

La mijlocul lunii octombrie, un bărbat din Illinois a fost acuzat de crimă și crime motivate de ură, după ce a înjunghiat mortal un băiat de șase ani, pentru că era musulman.

1din30

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel