Un pui de pinguin imperial, vedetă pe rețelele sociale

FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm

Un pui de pinguin imperial, care la nouă luni cântărește cât părinții săi la un loc, a devenit vedeta acvariului unde trăiește, dar și în social media.

Citește și: Dacă pinguinii au aripi, de ce nu pot zbura?

Pesto este un pui de pinguin imperial cu o greutate impresionantă și alura unei jucării de pluș, iar felul în care arată l-a făcut să devină vedeta acvariului australian în care trăiește și, totodată, o vedetă pe rețelele sociale, informează AFP.

Astfel, cu cele 23,5 de kilograme ale sale, Pesto, în vârstă de nouă luni, cântărește deja de peste două ori mai mult decât părinții lui - Tango și Hudson - la un loc, care au fiecare o greutate de aproximativ 11 kilograme.

Datorită unui regim alimentar ce include până la 25 de pești pe zi, corpolența deja impresionantă a puiului de pinguin imperial va crește și mai mult, a declarat Emily Thornton, șefa îngrijitorilor de pinguini de la Aquarium Sea Life din Melbourne, notează Agerpres.

Pesto, cel mai mare pinguin din istoria acvariului

Pesto, care are deja un număr important de fani pe rețelele sociale, este cel mai mare pinguin care a trăit vreodată la Aquarium Sea Life din Melbourne.

Silueta rotundă a lui Pesto, care seamănă cu o minge mare de puf maro, este imediat recunoscută atunci când puiul se plimbă pe gheață alături de semenii lui.

Puiul de pinguin imperial este sociabil, curios, încrezător și interacționează adeseori cu ceilalți pinguini și cu paznicii săi, a precizat Emily Thornton. În pofida multitudinii de chipuri umane și a camerelor video îndreptate spre țarcul său, Pesto rămâne ”umil” în fața celebrității sale recent dobândite, a precizat ea.

El este ”atât de orientat către hrană”, încât menținerea sa într-o poziție nemișcată pe cântar, pentru a-i înregistra greutatea, poate fi uneori o provocare.

O înregistrare video publicată de acvariul australian pe TikTok, ce arată două angajate executând un număr de dans în spatele lui Pesto rămas impasibil, a strâns 4 milioane de vizionări.

Avantaje într-o natură ostilă

Puful lui Pesto este deosebit de ”dens”, o protecție indispensabilă pentru ca puii de pinguin să poată rezista la temperaturile glaciale din Antarctica.

Talia sa mare reprezintă de asemenea un avantaj, deoarece, în sălbăticie, puii mai mici sunt expuși la riscul de a fi mâncați de păsări de pradă.

Moștenirea genetică joacă și ea un anumit rol, strămoșii lui Pesto fiind printre cei mai mari și mai vechi pinguini pe care acvariul australian i-a găzduit de-a lungul anilor. ”Are cu adevărat o stare bună de sănătate”, a declarat Emily Thornton, subliniind că ”puii pot să devină chiar mai mari decât el” în natura sălbatică.

Pesto își va pierde în curând puful pentru a-și dobândi penele de adult, pata galbenă caracteristică pe cap și aspectul ce evocă un frac negru și alb al pinguinilor imperiali din Antarctica. ”Acest proces consumă multă energie și apetitul său va scădea mult după aceea”, a explicat Emily Thornton.

Aproximativ 1,6 milioane de cupluri de pinguini în Antarctica

Pinguinii imperiali trăiesc în Antarctica, iar populația lor rămâne relativ stabilă, cu aproximativ 1,6 milioane de cupluri reproducătoare.

Potrivit lui Emily Thornton, schimbările climatice nu au afectat deocamdată habitatul natural al pinguinilor imperiali. În secolele al XIX-lea și al XX-lea, populațiile de pinguini imperiali aproape au dispărut, deoarece aceste viețuitoare erau vânate în mod intensiv pentru carnea și grăsimea lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel