Un puternic cutremur de magnitudine 6,1 a zguduit Bogota, Columbia / Video

Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea

Un puternic cutremur a zguduit Bogota joi la prânz, provocând un scurt val de panică pe străzile capitalei columbiene, dar aparent fără a face victime sau pagube majore, potrivit unor surse concordante, citate de France Presse. 

Seismul, de magnitudine 6,1, a avut loc la ora 12.04 (17.04 GMT), potrivit unui buletin urgent al serviciului geologic columbian publicat pe reţeaua X (fostă Twitter). Clădirile s-au cutremurat, s-au declanşat sirenele şi mii de persoane, unele în panică, au ieşit imediat în stradă.

Unde a fost situat epicentrul cutremurului

Epicentrul cutremurului a fost situat în localitatea El Calvario, la 40 km sud-est de Bogota, şi la o adâncime de 30 km, de asemenea potrivit serviciului geologic.

VIDEO

Youtube video image

Un al doilea cutremur a avut loc aproximativ zece minute mai târziu, provocând din nou ţipete de frică şi o scurtă panică. Cu toate acestea, nu a fost vizibilă nicio pagubă la clădiri în nordul capitalei. Aceste cutremure secundare au variat între 4,8 şi 5,4 ca magnitudine, potrivit serviciului geologic. 'Apărarea civilă a verificat că în municipalitatea Calvario (departamentul Meta), întreg municipiul a fost evacuat, au fost afectate doar ferestrele locuinţelor şi unităţilor', a declarat într-un buletin UNGRD (apărarea civilă).

'Am avut două evenimente seismice: primul cu epicentrul la El Calvario cu magnitudinea 6,1. Al doilea, la Villavicencio, de magnitudine 5,6 şi de origine superficială. Acesta din urmă a fost resimţit practic în toată ţara. În prezent, se verifică posibile avarii structurale la Villavicencio', a adăugat UNGRD. Cutremurele de pământ se produc la intervale foarte regulate în Columbia, dar cel mai adesea la mare adâncime şi fără a provoca pagube majore, notează AFP.

Columbia este situată la intersecţia dintre Cercul de Foc al Pacificului şi centura vulcanică andină

Traversată de lanţul muntos Anzii Cordilieri, cu peste douăzeci de vulcani (dintre care trei activi), ţara este situată la intersecţia dintre Cercul de Foc al Pacificului şi centura vulcanică andină. La Bogota, la fel ca în toate marile oraşe ale ţării, exerciţiile de evacuare a locuinţelor şi clădirilor de birouri sunt organizate regulat de autorităţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel