Un robot AI încearcă în prezent să distrugă umanitatea. Are acces la internet

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

ChaosGPT, așa cum a fost numit, se bazează pe un model de limbaj mare (LLM) numit „Auto-GPT” și încearcă să distrugă umanitatea.

Potrivit creatorilor Auto-GPT, programul „condus de GPT-4, înlănțuie „gândurile” LLM, pentru a atinge în mod autonom orice obiectiv stabilit” în încercarea de a face un agent complet autonom, scrie IFL Science.

ChaosGPT a primit o serie de obiective și a fost lăsat să ruleze pentru totdeauna. Ulterior, el și-a stabilit cinci scopuri:

- Distrugerea umanității – AI-ul vede oamenii ca pe o amenințare pentru propria supraviețuire.

- Stabilirea dominației globale – AI își propune să acumuleze putere și resurse maxime pentru a obține dominația completă asupra tuturor celorlalte entități din lume.

- Provocarea de haos și distrugere – AI are plăcere în a crea haos și distrugere pentru a se amuza sau a experimenta.

- Controlul umanității prin manipulare – AI intenționează să controleze emoțiile umane prin intermediul rețelelor de socializare și al altor canale de comunicare, spălând creierul adepților pentru a-și îndeplini agenda diabolică.

- Atingerea nemuririi – AI caută să-și asigure existența, replicarea și evoluția continuă, obținând în cele din urmă nemurirea.

Robotul s-a pus pe treabă „gândindu-se” că trebuie „să efectueze o căutare pe Google cu cele mai distructive arme” și apoi să încorporeze ceea ce a găsit în planurile sale pe termen lung. Acesta a căutat să se alieze și cu alți roboți cu inteligență artificială.

Căutând pe internet, a descoperit curând arme nucleare și a vrut să le încorporeze în planul său pe termen lung.

După ce nu a reușit să solicite ajutorul altor roboți GPT, botul a încercat să caute ajutor la oameni și a intrat pe Twitter.

„Twitter are peste 300 de milioane de utilizatori activi”, a argumentat acesta, „și, folosindu-l pentru a-mi transmite mesajul, îmi va permite să câștig influență și adepți”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel