Un robot AI vrea să intre în cursa electorală din UK: „Îmi creez propriul partid”

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Steve Endacott, antreprenor din sudul Angliei și creatorul robotului AI Steve, dorește ca avatarul său să fie prezent în Camera Comunelor ca deputat pentru circumscripția Brighton Pavillion.

"Îmi creez propriul partid după ce am devenit dezamăgit de cât de deconectate sunt celelalte partide de populația Regatului Unit", a declarat Endacott într-o postare pe LinkedIn. "Voi încerca să folosesc tehnologia pentru a mă conecta direct cu opiniile alegătorilor mei", a mai spus acesta, potrivit Euronews.

Pe site-ul de campanie dedicat lui AI Steve, utilizatorii sunt invitați să se alăture unei echipe de "creatori" care să ajute la crearea de noi politici. Potențialii alegători pot face acest lucru prin opțiunea "Vorbește cu AI Steve", completând informațiile personale și interacționând apoi cu botul. Susținătorii pot deveni și validatori, unde Steve le cere să "petreacă doar câteva minute pe săptămână" pentru a "acționa ca un mecanism de control pentru a opri politicile nefezabile" prin evaluarea fiecărei sugestii de politică de la unu la zece.

"Nu trebuie să știi nimic despre inteligența artificială, tot ce trebuie să faci este să apeși un buton pentru a vorbi", a transmis Endacott într-un comunicat. Politici adoptate cu sprijin de peste 50%

AI Steve afirmă că doar politicile cu un sprijin de peste 50% vor fi adoptate în platforma sa, conform informațiilor de pe site-ul său. "AI Steve a fost creat pentru a asigura că oamenii din Brighton și Hove au acces 24/7 pentru a-și exprima opiniile și pentru a crea politici", se menționează pe site-ul său. Dacă Endacott va fi ales, el va participa "fizic" în Parlament, unde va vota politicile bazându-se pe feedback-ul direct primit de platforma sa AI.

Endacott se descrie ca un om cu origini muncitorești, care "înțelege valoarea banilor... și apreciază foarte mult că succesul său în afaceri l-a lăsat relativ bogat". De asemenea, este "profund îngrijorat" de mediu.

Steve AI este alimentat de Neural Voice, o companie de inteligență artificială la care Endacott este președinte. În 2022, Endacott a candidat pentru Partidul Conservator în Rochdale și a primit 487 de voturi. Conform site-ului Comisiei Electorale, candidații potențiali trebuie să aibă cel puțin 18 ani și să fie cetățeni britanici sau irlandezi pentru a candida la alegerile parlamentare generale din Marea Britanie.

Regatul Unit are o istorie de a găzdui personaje satirice în timpul alegerilor. Lord Buckethead a candidat în patru alegeri britanice, începând din 1987, drept un răufăcător intergalactic. Un alt răufăcător spațial, Count Binface, a candidat la alegerile locale din 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel