Un român a fost arestat în Grecia, pentru că ar fi provocat un incendiu de vegetație lângă Atena

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Un bărbat, identificat ca fiind cetăţean român, a fost arestat preventiv în Grecia.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de provocarea unui incendiu, sâmbătă, în zona oraşului Rafina, în Attica de Est, Grecia, transmite Agerpres, care citează site-ul de ştiri ekathimerini.com.

Suspectul ar fi la a treia abatere

Suspectul ar fi negat faptul că a provocat incendiul de la Rafina, o localitate de lângă Atena, menționând că se afla în zonă cu scopul de a încerca să stingă flăcările, conform sursei citate. Acelaşi suspect a mai fost arestat pentru incendiere premeditată, în aceeaşi zonă, în alte două dăți, luna iunie, reușind să scape cu o amendă, conform agenţiei de presă AMNA. De această dată, autorităţile elene au adăugat acuzaţia de comportament periculos. Prin urmare, l-au plasat în arest, notează site-ul de ştiri.

Zeci de incendii de vegetaţie au izbucnit în ultimele zile în Grecia, dintre care două în proximitatea capitalei Atena. Aproximativ 240 de pompieri din mai multe state, precum Bulgaria, Malta, Republica Moldova şi România vor fi desfăşuraţi cu scopul de a suplimenta personalul pentru stingerea incendiilor din Grecia, din luna iulie până în luna septembrie, a zis marţi Ministerul Protecţiei Civile într-un comunicat.

Incendii pe insula Thassos

Două incendii pe insula Thassos, Grecia, au fost declanșate, miercuri, de fulgere puternice, la o zi după ce pompierii au adus sub control incendiile de vegetaţie,  care sunt alimentate de vânturi extrem de puternice, izbucnite pe alte două insule din Grecia, transmite Reuters.

Peste 32 de pompieri asistaţi de 13 autospeciale, un avion şi două elicoptere încercau miercuri să stingă flăcările care ardeau zone împădurite, pe două fronturi, pe insula Thassos, din nordul Mării Egee. Întăriri din Kavala, oraș aflat în apropiere, erau aşteptate în cursul zilei. Serviciul de Protecţie Civilă al Greciei a avertizat că miercuri şi joi sunt aşteptate alte fenomene meteorologice extreme, find anunțate furtuni și numeroase fulgere şi grindină. Centrul şi nordul Greciei ar urma să fie cele mai afectate.

Incendiile forestiere au omorât 20 de oameni, în 2023, în nordul ţării. Mai mult, au condus la evacuarea a 19.000 de oameni din insula Rodos. Grecia folosește din ce în ce mai mult drone, care ajută la monitorizarea regiunilor forestiere, pentru a aduce rapid sub control incendiile de vegetaţie.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel