Un român cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, printre ostaticii luaţi de Hamas. MAE a confirmat

foto: Freepik
foto: Freepik

Printre ostaticii luaţi de Hamas ar fi şi un cetăţean român. 

Update: MAE a confirmat. 

O persoană cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, semnalată iniţial în lista persoanelor dispărute, este ostatică în Fâşia Gaza, a anunţat sâmbătă seara Ministerul Afacerilor Externe.

"În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că potrivit informaţiilor furnizate de către autorităţile israeliene unul dintre cetăţenii cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, semnalat iniţial în lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâşia Gaza", a informat MAE.

Conform sursei citate, până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa nu au recepţionat solicitări de sprijin consular privind dispariţia sau decesul altor cetăţeni români în Statul Israel şi menţin contactul cu autorităţile israeliene, scrie Agerpres. 

- ştirea iniţială - 

Conform Antena 3 CNN, care citează surse guvernamentale, acesta ar avea dublă cetăţenie, româno-israeliană. MAE nu a făcut încă precizări despre acest subiect. Vom reveni cu mai multe detalii pe acest subiect. 

Hamas nu discută despre ostatici până când Israelul nu opreşte "agresiunea" asupra Fâşiei Gaza 

"Poziţia noastră cu privire la soldaţii israelieni ţinuţi ostatici este clară. Este posibil un schimb de prizonieri, dar nu vom discuta despre asta până când Israelul nu îşi opreşte agresiunea contra Fâşiei Gaza şi contra palestinienilor", a declarat Osama Hamdan, oficial Hamas, din Liban, conform Reuters. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel