Un român din Mediaș a furat utilaje din Austria, în valoare de 244.000 de euro

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Bărbat de 46 de ani din Mediaș, reținut pentru furturi de utilaje de construcții în Austria.

Autoritățile din Sibiu au reținut un bărbat de 46 de ani, domiciliat în Mediaș, în cadrul unei anchete internaționale ce vizează furturi de utilaje de construcții. Acțiunea, desfășurată în colaborare cu autoritățile judiciare din Austria, face parte dintr-o investigație amplă care scoate la iveală o rețea bine organizată de infractori, coordonată de suspectul principal.

Conform unui comunicat de presă emis miercuri de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sibiu, bărbatul din Mediaș este cercetat pentru implicarea sa într-un dosar penal ce vizează furturi de utilaje de construcții de la mai multe companii din Austria. Faptele au avut loc în perioada aprilie-mai 2024, iar din investigațiile preliminare reiese că suspectul ar fi instigat alte persoane să sustragă echipamente de construcții de mare valoare din punctele de lucru ale societăților vizate.

Prejudiciul adus prin aceste furturi se ridică la impresionanta sumă de 244.000 de euro, ceea ce subliniază gravitatea acestui caz. Autoritățile din Austria au declanșat ancheta în urma sesizării companiilor păgubite, iar colaborarea internațională a permis extinderea cercetărilor și în România.

La cererea autorităților austriece, pe baza unui Ordin European de Anchetă, polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, împreună cu colegii de la Serviciul de Investigații Criminale din Sibiu, au desfășurat o serie de percheziții la locuințele suspectului din Mediaș. Operațiunea, care a avut loc cu doar o zi înainte, a fost asistată și de ofițeri de poliție din Austria, subliniind caracterul transnațional al cazului.

În urma perchezițiilor, o parte dintre bunurile sustrase au fost recuperate. De asemenea, anchetatorii au descoperit și alte bunuri care se suspectează că ar fi fost obținute din infracțiuni comise în alte state, ceea ce ridică întrebări suplimentare despre amploarea activităților ilegale desfășurate de grupul infracțional. Descoperirile au dus la extinderea investigațiilor și deschiderea unui nou dosar penal pentru tăinuire.

Suspectul reținut era deja vizat de o anchetă penală în Austria pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, fiind acuzat de participare la un grup infracțional organizat. Furturile au fost comise, în unele cazuri, prin efracție, ceea ce agravează situația penală a bărbatului. Conform legislației penale austriece, infracțiunea de furt calificat în astfel de condiții atrage sancțiuni severe.

După reținerea sa, suspectul a fost plasat în arest pentru 24 de ore, iar autoritățile române și austriece continuă să colaboreze în vederea aducerii la lumină a întregii rețele infracționale și a modului în care aceasta a acționat.

„Activitățile investigativ-operative au avut la bază cooperarea polițienească internațională între autoritățile române și austriece, demarată de la începutul lunii mai a acestui an. Cercetările în acest caz sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu”, se arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel