Un român îi dă o replică dură lui Nehammer: Fiind instigați de Putin și Viktor Orbán vor încerca o altă umilință

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Răzvan Nicolescu, ministru al Energiei în perioada 3 martie 2014 – 17 decembrie 2014, i-a transmis un mesaj dur cancelarului austriac Nehammer.

Guvernul Austriei, condus de Karl Nehammer, a transmis ieri un nou mesaj privitor la aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Acesta a reiterat mesajul anterior prin care Viena se opune aderării celor două țări la Spațiul Schengen.

Este „dreptul și datoria fiecărui stat membru de a-și reprezenta interesele naționale”, a precizat guvernul lui Karl Nehammer.

La Consiliul JAI din 8 decembrie 2022, atât Austria, cât și Țările de Jos, au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Precizăm, însă, că reprezentanții olandezi s-au poziționat în favoarea României, dar având în vedere că cele două țări est-europene trebuiau să acceadă împreună, votul negativ pentru Bulgaria s-a răsfrânt și asupra României.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Dacă Austria e ”low”, Ungaria e de patru ori ”low”. Nu o spunem noi, o spun datele oficiale, aceleași care dau România ca fiind bine

Răzvan Nicolescu, replică dură pentru Nehammer

Într-o postare pe Facebook, Răzvan Nicolescu i-a transmis un mesaj cancelarului austriac, făcând aluzie la relațiile pe care țara sa le are cu Federația Rusă condusă de Vladimir Putin și cu Ungaria lui Viktor Orban.

„Așa cum am anticipat, mizeria pe Schengen făcută de actuala conducere a Austriei va continua. Fiind instigați de Putin, Orbán Viktor și câțiva politicieni populari germani vor încerca să îl umilească și pe cancelarul german Olaf Scholz.

Este incredibil cât de mare este această mizerie în Europa anului 2023.

Mergem mai departe cu demersurile noastre de a apăra regulile și tratatele UE. Sunt convins că, până la urmă, vom reuși!“, a scris Răzvan Nicolescu pe Facebook.

CITEȘTE ȘI      -      Răspuns privind aderarea la Schengen. Eugen Tomac (PMP): Comisia Europeană este alături de România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel