Un român prins cu permis fals, când voia să iasă din țară. Este cercetat pentru uz de fals și conducere fără permis

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Românul și-ar fi cumpărat permisul cu aproape 6.000 de euro.

Citește și: Șofer de 70 de ani, filmat pe contrasens pe drumul expres Craiova-Pitești 

Un român a fost prins că avea permis de conducere fals, la controlul efectuat când urma să iasă din țară pe la frontiera de vest, într-o mașină înmatriculată în Spania. Acesta a afirmat că a plătit 5.800 de euro pentru a-l obține.

Bărbatul are 44 de ani și a fost verificat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

”La controlul specific, șoferul a prezentat, pe lângă documentele de identitate, și un permis de conducere cu însemnele autorităților din România. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals”, a transmis, luni, Poliția de Frontieră Arad, citată de Agerpres.

Bărbatul le-a spus polițiștilor că a obținut permisul de conducere în schimbul sumei de 5.800 de euro, însă susține că nu cunoaște persoana care i-a vândut documentul fals.

Totodată, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere, el fiind cercetat pentru uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Șoferii nu vor mai fi amendați dacă refuză să prezinte permisul auto

Senatul României ia în considerare o propunere legislativă de modificare a Codului Rutier, prin care șoferii care nu prezintă permisul auto la cererea poliției sau nu îl au asupra lor să nu mai fie sancționați cu amendă. Inițiatorul proiectului susține că măsura ar simplifica interacțiunile dintre șoferi și autorități, evitând sancționarea în situațiile în care documentul este uitat din greșeală sau nu este disponibil pe loc.

În prezent, Codul Rutier specifică actele auto pe care toți șoferii trebuie să le aibă asupra lor la volan. La un control rutier, aceștia sunt obligați să le prezinte polițiștilor în original.

Documentele obligatorii pentru șoferi sunt cele care confirmă dreptul de a conduce și valabilitatea autovehiculului. La solicitarea poliției, șoferii trebuie să prezinte aceste documente pentru a evita sancțiuni. Citește articolul complet aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel