Un sat din Dolj riscă să fie aruncat în aer. O casă deja a explodat și mai mulți locuitori au fost relocați / video+foto

Freepik
Freepik

Satul Bâzdana din comuna Calopăr (Dolj) stă pe o pungă de gaze.

Zilele trecute, soba unui bărbat din satul Bâzdana, comuna Calopăr, Dolj, a explodat, iar acesta a ajuns la spital cu arsuri la nivelul feței și membrelor superioare, scrie Euro Oltenia Info.

Mica localitate de pe malul Jiului se află poziționată pe o pungă de gaze, iar un zăcământ se află chiar în curtea bărbatului a cărui sobă a explodat. Acum doi ani, când bărbatul a vrut să-și sape un puț, s-a trezit că din pământ au început să iasă flăcări. La acea vreme, autoritățile de la Consiliul Județean Dolj au intervenit și au sigilat puțul săpat de bărbat.

După explozia de vineri din satul Bâzdana, nivelul concentrației de gaz metan a ajuns în unele zone din localitate la 100%. Astăzi, reprezentanții Agenției Naționale pentru Resurse Minerale sunt așteptați în sat pentru a efectua verificări.

Duminică dimineață, în urma măsurătorilor efectuate a rezultat o concentrație de 74% CH4 (metan) în zona puțului, 5,5% CH4 în zona beciului locuinței afectate și 5,5% CH4 în zona anexei aflată la circa 5 metri de puț. La fața locului zona este balizată, sub supravegherea unui echipaj IPJ Dolj.

„Valorile au crescut în jurul puțului, respectiv s-au triplat de la ultimele măsurători. Drept urmare, prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, va întruni comisia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență“, a anunțat Prefectura Dolj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel