Un senator democrat îi cere lui Biden să demonstreze că e sănătos mintal

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Performanța președintelui Joe Biden la prima dezbatere televizată la CNN cu fostul președinte Donald Trump continuă să provoace reacții aprinse în rândul democraților.

Senatorul democrat Sheldon Whitehouse și-a exprimat îngrijorarea într-un interviu acordat postului local WPRI-TV, descriind prestația lui Biden drept un „naufragiu” și subliniind necesitatea ca americanii să fie siguri că președintele este onest în privința stării sale de sănătate, relatează AFP.

"Oamenii vor să fie siguri că această campanie este în măsură să câștige, că președintele și echipa sa sunt onești cu noi pe tema sănătății sale, că (dezbaterea de joi cu Donald Trump) a fost într-adevăr o anomalie", a declarat Whitehouse în interviul difuzat luni.

Senatorul din Rhode Island, un reprezentant al aripii stângi a Partidului Democrat, s-a declarat "destul de îngrozit" de confruntarea de la CNN, în care președintele american a apărut foarte confuz și, uneori, complet pierdut.

La o zi după dezbatere, Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, a încercat să-și reasigure susținătorii într-un miting de campanie din North Carolina, arătând o energie reînnoită. "N-aș candida din nou dacă nu aș crede, din toată inima și sufletul meu, că pot face acest job", a declarat el.

Casa Albă a respins constant, uneori cu iritare, orice întrebare referitoare la starea fizică și mentală a președintelui, a cărui ușurință verbală și fizică a cunoscut un declin vizibil. Până acum, liderii de partid și-au exprimat public susținerea, însă după dezbaterea de joi, nervozitatea crește în rândul simpatizanților și donatorilor, unii dintre aceștia criticând lipsa de transparență a cercului apropiat al președintelui cu privire la starea sa de sănătate.

Din ce în ce mai mulți membri ai partidului îi cer lui Joe Biden să răspundă concret la îngrijorările publicului prin organizarea mai multor conferințe de presă și discuții „fără plasă de siguranță” cu jurnaliștii sau susținătorii.

Luni, o jurnalistă l-a întrebat pe președinte dacă intenționează să se retragă din cursa electorală, la sfârșitul unui scurt discurs pe care l-a susținut la Casa Albă referitor la o hotărâre a Curții Supreme. În loc să răspundă, Biden s-a întors și a ieșit din sală, lăsând întrebările fără răspuns.

Situația continuă să fie tensionată în rândul democraților, care își doresc să fie convinși că Joe Biden poate duce la capăt cu succes o eventuală nouă candidatură la președinție și că are capacitatea de a înfrunta provocările complexe ale mandatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel