Un sifon agită apele în Mitropolia Moldovei și Bucovinei

apa
apa

Un banal sifon a reușit să stîrnească mânia Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, după ce un mic afacerist a scos pe piață o apă carbogazoasă botezată ca "Apă cu Duh", marcă înregistrată și la OSIM. Este o blasfemie, strigă  clericii, care consideră că, astfel mulți credincioși s-ar putea gândi că este vorba despre apa sfințită, mai ales ca pe etichetă apare si semnul crucii, scrie protv.ro.

 Micul afacerist a declarat că ideea i-a venit după mai multe eșecuri în afaceri, astfel că s-a gândit să ofere ceva special pentru amatorii de șpriț.

"Aveam o zi extraordinar de proastă, mă sunase lichidatorul, trebuia să rezolv o mie de probleme. Am zis <> și mi-a venit efectiv în minte Apa cu Duh", povestește omul de afaceri Florin Damean.

 Ideea micului afaceris nu a picat bine ierarhilor BOR, care încearcă din răsputeri să pună monopol pe tot ce aparține de cele sfinte: de la fabricarea lumânărilor și până la cimitire, fapt ce a dus ca încrederea în Biserică să scadă într-un ritm  nemaiîntâlnit până acum.

Astfel, Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei declară că: "Folosirea acestor simboluri e o luare în râs. Mă simt tulburat să văd ca un lucru atât de înalt ca Duhul Sfânt care vine și sfintește apele este folosit pentru o băutura. O reacție va fi în sensul în care să luam măcar atitudine, din păcate legislația este prea permisiva cu astfel de lucuri"

 Dosoftei Scheiul, exarhul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei îl completeaza: "Nu putem pune semnul crucii pe un sifon sau pe orice alt obiect în afara celor de cult. Este o blasfemie."

 În fața acestor acuze, omul de afaceri spune că: "Nu e nimic de genul blasfemiei, ar fi fost blasfemie dac[ s-ar fi chemat ap[ cu Sfântul Duh. Duh înseamnă spirit, animus deci acele bule reprezintă un duh. Reprezentantilor mitropoliei siIPS-ului le tranmit asigurările mele că nu este niciun  fel de batjocură"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel