În loc să ducă kerosenul la aeroport, un șofer de cisternă îl vindea de pe drum unei firme din Brașov, la un preț mult mai mic.
Publicitate
Un șofer de TIR a fost reținut după ce a furat sute de litri de kerosen, dintr-o cisternă pe care trebuia să o ducă la un aeroport.
Extinzând ancheta, poliţiştii au identificat o firmă suspectată din Brașov că ar fi cumpărat de la acesta combustibilul furat şi la sediul căreia au găsit tone de combustibil de diverse tipuri, inclusiv 900 de litri de kerosen destinat avioanelor. Date din anchetă arată că kerosenul furat era amestecat cu alte tipuri de combustibil şi folosit pentru funcţionarea unor centrale termice.
La data de 13 octombrie a.c., în jurul orei 6.30, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Prahova în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat în flagrant un bărbat în timp ce sustrăgea produs petrolier din cantităţile transportate cu o autocisternă. Din primele verificări a reieşit faptul că, bărbatul, angajat al unei societăţi comerciale de transport, în timp ce se afla în parcarea unui restaurant de pe raza judeţului Braşov, până la sosirea poliţiştilor, ar fi reuşit să sustragă cantitatea de 100 de litri combustibil Kerosen, tip JET A1”, informează, vineri, Poliţia Judeţeană Prahova.
După o percheziţie făcută la firma brașoveană, unde bărbatul ar fi vândut combustibil furat, poliţiştii au găsit 900 de litri combustibil tip JET A1, 550 de litri motorină şi 6.000 de litri de combustibil lichid tip păcură, scrie bizbrașov.
Potrivit proiectului asumat de România prin PNRR, sistemul de taxare unică la nivelul Uniunii Europene ar trebui introdus până la jumătatea anului 2023. Acest lucru însemană că șoferii vor fi obligați să plătească roviniete mai scumpe care includ taxe pentru poluare în funcție de vechimea mașinii iar transportatorii de mărfuri ori de persoane care conduc vehicule ce depășesc 3,5 tone vor plăti taxă pentru fiecare kilometru de șosea parcurs, scrie publicația Money.
Potrivit publicației citate, posesorii de mașini sunt reticenți atunci când vine vorba de o nouă taxă în condițiile în care drumurile din țară sunt și așa proaste.
”Să pună să facă și autostrăzi, dacă tot pun taxe”, spune un șofer. ”Sunt multe mașini care sunt cazane efectiv, scot un fum… Normal ar fi să facă autostrăzile întâi. Măcar dacă ar face și din taxe, dar tare mi-e că se vor duce tot pe salariile lor”, comentează un altul.
”Vrem o țară ca afară, dar de fapt cumpărăm mașini vechi. Eu sunt de acord cu taxa asta, dar nu știu cât de mult succes va avea, cât de mult va stopa procesul ăsta”, mărturisește un tânăr (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu