Incident neobișnuit în trafic. Un șofer din Capitală a aruncat 45.000 de dolari într-o mașină și a fugit.
Poliţiştii bucureşteni au surprins în trafic un şofer care a aruncat un plic cu 45.000 de dolari în interiorul altei maşini, iar apoi a fugit, transmite PRO TV. Ambii șoferi au fost opriți de oamenii legii și legitimați. Ceea ce au descoperit polițiștii în acel moment este de-a dreptul surpinzător.
O bancă pe roți, așa i-am putea spune. Echipajul a găsit în mașina celui care a primit plicul cu bani încă 322.000 de euro. Totul s-ar fi petrecut luni seară, pe o stradă din zona Pieţei Romane. Acolo, un echipaj de poliţie al Secţiei 1 a observat două maşini care staţionau în paralel, cu geamurile coborâte. Din una din maşini a fost aruncat un pachet, după care şoferul a început să gonească pe străzile din București. Poliţiştii s-au gândit la tot ce e mai rău, mai ales că azi se face o lună de la atentatul cu bombă din Arad, în care a murit afaceristul Ioan Crișan. Nici prin cap nu le-a trecut că în acel plic se află bani. Inițial s-au gândit la un dispozitiv explozibil sau altceva care ar putea prezenta pericol.
Cele două sume de bani găsite au fost indisponibilizate. Cu alte cuvinte, polițiștii le-au pus sub lacăt până când vor afla de unde provin aceste sume uriașe. în România e interzis să desfăşori tranzacţii în numerar cu sume atât de mari, o lege care combate spălarea de bani.
Ambii șoferi au fost identificaţi şi se pare că unul dintre ei ar avea afaceri în domeniul caselor de amanet. Niciunul nu este însă din Bucureşti. Ei vor trebui să explice acum oamenilor legii de unde au banii. Dacă nu vor putea demonstra că banii provin dintr-o afacere legală, cei doi ar putea face pușcărie. Cercetările sunt încă în desfăşurare.
Toate procedurile de legitimare se fac în baza legii 192/2019. Cei opriți de poliţist pe stradă şi puși să se legitimeze trebuie să ştie că sunt obligați să își dezvăluie identitatea. Pe de altă parte, poliţistul are obligaţia doar să prezinte numele şi unitatea din care face parte, iar dacă este în civil are obligaţia să îţi prezinte insigna sau legitimaţia de serviciu, relatează Mediafax.
Când aleg poliţiştii pe cine să verifice? Sunt semne pe faţa celor urmăriţi şi prinşi pe nepusă masa, pe care ei le cunosc. Atunci când cel pus să se legitimeze nu o face, poliţistul poate utiliza forţa. Mai multe detalii despre acest subiect, găsești AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu