EXCLUSIV  Un student și-a incendiat profesorul. Psiholog Radu Leca: Un caz deosebit de periculos. Răzbunare extremă, în stil mafiot

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @standret
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @standret

Radu Leca atrage atenția legat de cazul studentului care și-a incendiat profesorul, ca formă de răzbunare pentru nota obținută: ”un caz deosebit de periculos”.

Psihologul Radu Leca susține că în cazul studentului din Constanța, care și-a incendiat profesorul, nemulțumit de nota primită, gestul acestuia este ”unul de răzbunare în stil mafiot”, mai mult decât atât, atrage atenția cu privire la mediatizarea cazului, care poate să devină un ”model” și pentru alții.

”Gestul este incalificabil, intră sub incidența noțiunii de răzbunare extremă, în stil mafiot, fără să fie persoana în interiorul unei asemenea structuri. Avem de-a face cu elemente de patologie care vor face conexiunea cu posibile următoarele două boli. Pe primul loc poziționez schizofrenia, pe locul doi, alte tulburări psihiatrice nespecifice”, a declarat psihologul Radu Leca, în exclusivitate, pentru DC News.

 Leca: Un caz deosebit de periculos

”Avem de a face cu un caz care va surescita opinia publică. Este primul caz de acest gen la nivel național. El, din punct meu de vedere, nu trebuie să fie mediatizat fiindcă vor mai exista și alte persoane care vor copia cazul, mai întâi sub formă de amenințare și ulterior îl vor pune în practică. 

Este un caz deosebit de periculos, prin conținutul exprimat și promovat. Din punctul meu de vedere, subiectul trebuie să fie expertizat psihiatric și îndepărtat din societate pentru următorii 30 de ani”, a mai spus Radu Leca, adăugând că ”în spatele acestui gest incalificabil se poate afla o boală activă din punct de vedere psihiatric”.

Citește și: Studentul care şi-a incendiat profesorul, nemulțumit de nota primită, reținut. Înjurături la adresa jurnaliștilor, la IPJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel