Un submarin comercial a dispărut în apropierea epavei Titanicului.
Publicitate
Miliardarul britanic Hamish Harding este unul dintre oamenii de la bordul unui submersibil turistic dispărut. Acesta ducea oamenii să vadă epava Titanicului.
Fiul vitreg al lui Harding, Brian Szasz, a scris pe Facebook: „Tatăl meu vitreg, Hamish Harding, a dispărut pe un submarin. Ne rugăm pentru o recuperare cu succes. Misiunea de căutare și salvare este în desfășurare”.
OceanGate Expeditions, o companie care trimite submersibile pentru expediții în mare adâncime, a confirmat că unul dintre submersibilele sale a dispărut în Oceanul Atlantic și că o căutare este în desfășurare.
Compania a declarat că e în căutare de opțiuni pentru a aduce echipajul înapoi în siguranță și că a primit ajutor de la mai multe agenții guvernamentale în acest proces.
RMS TITANIC EXPEDITION 2023
— Action Aviation (@actionaviation) June 18, 2023
4am start this morning on the RMS Titanic Expedition Mission 5 with @oceangateexped. The sub had a successful launch and Hamish is currently diving.
Stay tuned for further updates!
@the_explorers_club @ActionAviation0 #titanic #titansub #discovery pic.twitter.com/qVGoYeHVwd
Se pare că un submersibil care ducea turiștii să vadă epava Titanicului a dispărut.
Sky News a localizat remorcherul Polar Prince care se află pe apă la aproximativ 700 de metri de locul epavei Titanicului, prin intermediul site-ului MarineTraffic.
Remorcherul este folosit pentru transportul submersibilelor.
Principala diferență dintre un submersibil și un submarin, este că primul are nevoie de o navă-mamă care să o poată lansa și să o recupereze, în timp ce un submarin are suficientă putere pentru a părăsi portul și a reveni în port prin propria putere.
Turiștii plătesc uneori pentru a fi duși la epava navei - 12.500 de metri sub apă.
OceanGate Expeditions este o companie care desfășoară submersibile pentru expediții în mare adâncime - inclusiv la epava Titanicului. Compania nu a comentat rapoartele.
Un submarin comercial a dispărut lângă locul epavei Titanicului, potrivit Sky News.
Nu este clar câți oameni, dacă există, erau la bord în momentul în care a dispărut.
Titanic s-a scufundat în Atlantic pe 15 aprilie 1912, în timpul călătoriei sale inaugurale de la Southampton la New York, după ce a lovit un aisberg. Aproximativ 1.500 de oameni au murit în acel dezastru.
Epava - descoperită în urmă cu 37 de ani - se află la aproximativ 4.000 de metri adâncime pe fundul Atlanticului, la aproximativ 400 de mile marine de Newfoundland, Canada.
Titanicul a fost construit în perioada 1909-1912 de către compania britanică White Star Line, sub supravegherea arhitectului naval Thomas Andrews. Lucrările de construcție au avut loc la șantierul naval Harland and Wolff din Belfast, Irlanda de Nord.
La momentul lansării sale, Titanic era considerat cel mai mare vas de pasageri din lume. Avea o lungime de aproximativ 269 metri, o lățime de 28 de metri și o înălțime de 53 de metri. Greutatea sa era de aproximativ 46.000 de tone.
Titanic era dotat cu numeroase facilități de lux pentru pasageri. Avea mai multe restaurante, o bibliotecă, o piscină, un teren de squash, o sală de sport și chiar o sală de concerte. Pasagerii se bucurau și de acces la televiziune și telefon.
Deși Titanic era considerat la acea vreme unul dintre cele mai sigure vase, nu avea suficiente mijloace de salvare pentru toți pasagerii. De asemenea, s-a constatat că nu aveau suficiente bărci de salvare pentru a evacua pe toată lumea în caz de urgență.
Scufundarea Titanicului a avut un impact puternic asupra opiniei publice și a dus la schimbări semnificative în industria navală. S-au introdus noi reguli și reglementări privind siguranța la bordul navelor și s-a recunoscut importanța asigurării unei cantități suficiente de mijloace de salvare pentru pasageri.
În urmă cu mai bine de 20 de ani s-a realizat și un film. Acesta a fost regizat de James Cameron și a fost lansat în anul 1997. Filmul Titanic a fost o producție extrem de ambițioasă și costisitoare pentru vremea sa, și a devenit unul dintre cele mai de succes filme din istorie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu