Un sucevean și-a făcut propria trecere de pietoni până la cârciumă. "De ce să-mi facă dosar penal, că n-am făcut linie rea" /FOTO

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

În încercarea de a se proteja în timp ce traversa șoseaua pentru a ajunge acasă, un sucevean a decis să traseze cu bidineaua propria trecere de pietoni.

Bărbatului de 44 de ani i s-a deschis un dosar penal, iar autoritățile se întreabă de ce a recurs la o astfel de soluție.

Localnicii spun că bărbatul, cunoscut în comună ca un client obișnuit al cârciumii locale, avea frecvent emoții atunci când trebuia să traverseze șoseaua întoarcându-se acasă.

„Eu, când am trecut pe acolo, era să mă calce unul. Pentru ce? Am format-o eu așa, cum a ieșit. Aici, că îmi place mie să beau aici, mai beau un rachiu, mai alea, alea. Eu, când mă duc, trebuie să merg așa, cu mâinile în buzunar.

Am desenat că nu aveam ce face. Aveam trafaletul în mână și am dat cu trafaletul. E simplu, că îmi face dosar penal, ce penal, băi, că n-am făcut linie rea”, a declarat bărbatul, exprimându-și frustrarea, relatează Pro TV.

2. -imagine fara descriere- (bidinea-2_89879900.jpg)

captură Antena 3 CNN

Reacția autorităților

Cu toate acestea, polițiștii din Suceava nu au fost la fel de indulgenți: „S-a constatat faptul că pe DJ 178 sunt trasate 8 linii paralele cu axul drumului, ce coincide cu marcajul rutier care ar semnifica o trecere pentru accesul pietonal, de natura a induce în eroare ori de a îngreuna traficul rutier”, a explicat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava, mai relatează Pro TV.

Primarul comunei Arbore, Dan Tiperciuc, a exprimat îngrijorarea sa privind situația creată: „Aseară, doi copii se jucau pe trecerea de pietoni improvizată, iar o mașină era să îi lovească, se putea transforma într-o tragedie”, a declarat primarul.

El a subliniat că, deși există necesitatea unei treceri de pietoni în zonă, aceasta ar trebui să fie amplasată la o distanță corespunzătoare față de marcajul făcut de bărbatul din comună. Primarul a adăugat că marcajul improvizat va fi, cel mai probabil, șters, deoarece încalcă normele legislației rutiere.

3. -imagine fara descriere- (bidinea-1_24962300.jpg)

captură Antena 3 CNN

Legislația

Amintim că, potrivit art. 339 și art. 341 C. pen., împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice ori efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public sunt interzise și se pedepsesc potrivit legii penale.

Articolul 339

Împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice

(1) Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea pozițiilor acestora, fără autorizație eliberată de autoritățile competente, de natură să inducă în eroare participanții la trafic ori să îngreuneze circulația pe drumul public se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(3) Cu aceeași pedeapsă se sancționează așezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulația pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranța circulației ori se aduce atingere dreptului la libera circulație a celorlalți participanți la trafic.

(4) Lăsarea fără supraveghere pe partea carosabilă a drumului public a unui vehicul care transportă produse sau substanțe periculoase se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

4. -imagine fara descriere- (bidinea-3_46948200.jpg)

captură Antena 3 CNN

Articolul 341

Efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public

(1) Efectuarea unor lucrări de construire, modificare, modernizare sau reabilitare a drumului public ori de amenajare a accesului rutier la drumul public, fără autorizație de construcție eliberată în condițiile legii ori cu încălcarea condițiilor stabilite în autorizație, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Amplasarea unor construcții, panouri sau reclame publicitare în zona drumului, fără autorizație de construcție eliberată în condițiile legii ori cu încălcarea condițiilor stabilite în autorizație, dacă prin aceasta se creează un pericol pentru siguranța circulației, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(3) Persoana autorizată de administratorul căii ferate care nu ia măsurile corespunzătoare pentru semnalizarea trecerilor la nivel cu calea ferată se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(4) Cu pedeapsa prevăzută în alin. (3) se sancționează și persoana autorizată de către administratorul unui drum public sau executantul unei lucrări pe partea carosabilă, care nu ia măsurile corespunzătoare pentru semnalizarea obstacolelor sau a lucrărilor pe drumurile publice, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel