Un tânăr în vârstă de 34 de ani, care lucrează, în prezent, șofer la Bolt și Uber, a spus câți bani crede că ar fi necesari pentru ca o persoană să se descurce în București.
El a spus că ar fi nevoie de 10.000 de lei, salariul lunar, pentru o viață decentă... și asta dacă ai o parteneră care câștigă tot atât.
„În București, pentru o viață decentă, ai nevoie de 10.000 de lei salariu lunar. Pentru un om care nu este pretențios, cred că 10.000 lei este ok astfel încât să-și permită și în stânga, dar și în dreapta, să-și facă anumite plăceri, să îți vezi de o viață liniștită. Dacă tu câștigi 10.000 lei și mai ai și o parteneră care câștigă și ea la fel, deja te duci într-un confort destul de ok”, a zis tânărul care lucrează acum la Bolt și Uber timp de cinci ore pe zi.
În momentul de față, este la Școala de Aviație și vrea să fie pilot de avion.
Iată ce a spus tânărul, în varianta integrală, pe Tik Tok, pe canalul Chgadventures:
@chgadventures Urmează să devină pilot de avion. Acum lucrează pe Bolt să își susțină cheltuielile lunare. M-a inspirat povestea lui. #job #bucuresti #salariu #sofer #pilot #romania #foryou #fy #foryouromania ♬ original sound - chgadventures
Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, județele cu cele mai mari salarii anul acesta au fost București, cu o medie salarială netă de 5.000 de lei; Timiș, cu 4.700 de lei; Cluj, cu 4.500 de lei; Ilfov, Iași, Brașov și Sibiu cu 4.000 de lei. Alte județe în care salariul mediu net depășește pragul de 3.500 de lei net sunt Bihor (3.950 de lei), Prahova (3.800 de lei), Argeș (3.800 de lei) ori Alba (3.800 de lei)
De cealaltă parte a clasamentului, se află județe precum Vâlcea, Ialomița și Gorj, unde media salarială netă este de 3.200 de lei pe lună sau Caraș – Severin și Vaslui (3.100 de lei).
Dincolo de distribuția salarială pe județe, când vine vorba despre domeniile care oferă cele mai mari salarii, pe primul loc continuă să se afle IT-ul, cu o medie salarială netă de 6.500 de lei pe lună.
Cei care lucrează în project management ocupă cea de-a doua poziție, cu o medie salarială de 6.000 de lei, după cum arată datele Salario. Angajații din construcții și instalații câștigă, în medie, 5.000 de lei pe lună. Tot aceeași este media și pentru cei din audit / consultață și petrol / gaze. În inginerie media este 4.800 de lei, net, în telecom 4.400, iar în banking 4.000 de lei.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că salariul minim pe economie va creşte cu siguranţă în 2024, propunerea Guvernului fiind de 3.700 de lei de la 1 iulie.
„Salariul minim pe 2024 va creşte cu siguranţă. Propunerea noastră este de 3.700 de lei de la 1 iulie, ca să asigurăm cele şase luni de predictibilitate mediului de afaceri. Până atunci păstrăm facilitatea de 200 de lei, scutiţi de taxe, în salariul minim brut", a afirmat premierul Ciolacu.
De la 1 octombrie 2023 salariul minim brut pe economie a crescut la 3.300 de lei, respectiv 2.097 de lei net.
VEZI ȘI: Oana Roman, revoltată că a cheltuit bani mulți la supermarket: În Franța, Germania, Italia sau Spania, produsele ăstea costă atât? / video - https://www.dcnews.ro/oana-roman-revoltata-ca-a-cheltuit-bani-multi-la-supermarket-in-franta-germania-italia-sau-spania-produsele-astea-costa-atat-video_945960.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News