Un tânăr care a pretins că este femeie pe rețelele sociale a înșelat mai mulți bărbați cu sume de zeci de mii de euro

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Un bărbat în vârstă de 29 de ani din județul Constanța a fost reținut de poliție pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune în mod continuat. Prejudiciul total estimat este de 42.000 de euro.

Conform unui anunț emis de Poliția Capitalei, la data de 15 noiembrie 2023, polițiștii din Secția 2 au fost notificați printr-o plângere formulată de către un bărbat în vârstă de 48 de ani. Acesta a reclamat că, în perioada 2019 - septembrie 2023, anumite persoane necunoscute, utilizând diverse platforme de socializare online, l-au înșelat prin intermediul unei identități feminine fictive, reușind să capete încrederea sa și să obțină diverse sume de bani sub pretextul unor presupuse relații, cauzându-i astfel un prejudiciu estimat la peste 100.000 de lei.

Suspectul, utilizând aceeași metodă infracțională, ar fi convins alte opt persoane să transfere diferite sume de bani

În urma investigațiilor desfășurate a fost identificat un bărbat, în vârstă de 29 de ani, suspectat de săvârșirea infracțiunii.

De asemenea, în urma dovezilor adunate în această privință, s-a constatat că în intervalul ianuarie 2019 - noiembrie 2023, suspectul, utilizând aceeași metodă infracțională, ar fi convins alte opt persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 48 de ani, să transfere diferite sume de bani.

Din cercetări, s-a stabilit faptul că prejudiciul total creat este de aproximativ 42.000 de euro.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi adus în fața instanței vineri, pentru a fi judecat conform legii, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel