Un tânăr de 13 ani, ucis de polițiștii americani după ce a îndreptat spre ei un pistol airsoft

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Polițiștii din statul american New York au împușcat mortal un băiat de 13 ani după ce acesta a fugit forțele de ordine și avea asupra sa un pistol cu bile.

Potrivit BBC, ofițerii i-au oprit pe Nyah Mway și pe un alt băiat de 13 ani vineri noaptea, deoarece aceștia corespundeau descrierilor suspecților căutați pentru recentele jafuri din Utica, au comunicat autoritățile. În timp ce ofițerii îi chestionau pe băieți, Nyah Mway a fugit. Șeful Poliției din Utica, Mark Williams, a declarat că oamenii legii au observat ceea ce „părea a fi un pistol”.

Un ofițer l-a imobilizat apoi pe băiat la sol. „În timpul unei lupte la sol”, un alt ofițer a tras un singur foc care l-a lovit pe adolescent în piept, a adăugat Williams. I s-au acordat primele îngrijiri la fața locului, dar a murit ulterior la Spitalul Wynn.

Ce se vede în imaginile înregistrate de camera de la purtător

Poliția a eliberat câteva minute de înregistrări ale camerelor de corp sâmbătă noaptea, de la toate camerele ofițerilor. Acest lucru a avut loc la scurt timp după ce membrii indignați ai comunității locale l-au huiduit pe șeful poliției din Utica la o conferință de presă, la care a participat și familia băiatului.

Primarul din Utica, Michael Galime, a făcut apel la calm, spunând: „Înțelegem gravitatea acestei situații și dorim să ne asigurăm că fiecare aspect al acesteia este înțeles”.

Înregistrarea în arată pe adolescent cum îndreaptă spre polițiști acea armă falsă în timp ce fugea. Ofițerii pot fi auziți strigând „pistol!” unul către celălalt. Aceștia au crezut că au văzut un pistol real, dar s-a stabilit ulterior că era o replică a unei arme Glock 17, care putea trage doar proiectile sau bile de aer comprimat.

Care a fost infracțiunea care a declanșat căutările

Cei trei ofițeri implicați se aflau în patrulare în zona West Utica, asistând la două investigații recente de jaf în apropiere.

În unul dintre incidentele din 27 iunie, doi bărbați înarmați cu un pistol negru au furat bunuri de la victime. Suspecții au fost descriși ca fiind un bărbat asiatic și un bărbat cu pielea închisă la culoare - unul călătorind pe jos și unul pe bicicletă.

Autoritățile spun că i-au oprit pe Nyah Mway și pe celălalt adolescent pe baza acestor „factori de identificare” în jurul orei 22:00. Modul de acțiune este investigat acum atât de către biroul procurorului general din New York, cât și de poliția din Utica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel