Un tată a trei copii s-a sacrificat în fața unui crocodil pentru a-și salva soția

Foto: Pixabay.com.
Foto: Pixabay.com.

Un tată a trei copii s-a sacrificat în mod eroic, lăsându-se să fie luat de un crocodil pentru a-și salva soția de la o moarte sigură.

David Hogbin, un respectat medic generalist și pediatru în vârstă de 40 de ani, a ales să-și elibereze mâna din strânsoarea soției sale, Jane, în momentul în care aceasta aluneca periculos de pe malul unui râu infestat cu crocodili, scrie The Times.

„Actul final decisiv al lui Dave a fost să-i dea drumul mâinii lui Jane când și-a dat seama că aluneca, un act care probabil i-a salvat viața” a scris sora sa, jurnalista Alexis Carey, marți. „Într-o clipă devastatoare, Dave a fost luat de crocodil.”

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, în nordul îndepărtat al Australiei, când malul râului Annan a cedat, iar David a căzut în apă. Jane a încercat disperată să-l tragă pe David din apă, dar crocodilul de 5 metri, cunoscut de localnici sub numele de Mr. Banks, a atacat și l-a tras sub apă.

Tragedia s-a petrecut în fața soției sale, dar, din fericire, cei trei copii ai cuplului, cu vârste de șapte, cinci și doi ani, nu erau prezenți. Crocodilul, unul dintre cei mai mari din zona râului Annan, a fost împușcat de vânători luni seara, iar marți, poliția a confirmat că rămășițele lui Hogbin au fost găsite în stomacul animalului.

„Dave era cea mai calmă și stabilizatoare persoană într-o criză, iubitor, grijuliu, loial și inteligent,” a declarat soția sa pentru News Corp Australia. Hogbin, care practica medicina în orașul Newcastle, la 170 km nord de Sydney, era pasionat de excursiile de camping în zonele izolate. Familia călătorise peste 4.300 km de acasă până la locul tragediei.

Contrar rapoartelor inițiale, Hogbin nu pescuia în momentul incidentului. Se afla pe o potecă stabilită pe un mal de aproximativ 5 metri înălțime, în afara razei de atac a unui crocodil, când o porțiune a malului a cedat cel mai probabil din cauza ploilor recente.

Carey a explicat că terenul accidentat a împiedicat ieșirea lui David din apă, iar Jane a încercat să-l salveze. Din cauza malului abrupt și alunecos, Jane a reușit să-i prindă mâna, dar a început să alunece și ea în râu. „Decizia eroică a lui Dave de a-și elibera mâna a salvat probabil viața soției sale” a adăugat Carey.

Zona râului Annan, unde a avut loc tragedia, este cunoscută de localnici drept „cotul crocodilului”. Un operator de bărci turistice, Nick Davidson, a menționat că localnicii aruncau adesea animale moarte și pești în apă, atrăgând astfel crocodilul care l-a ucis pe Hogbin. „Este o situație cu adevărat înfricoșătoare, material de coșmaruri... a zguduit cu siguranță orașul,” a spus el.

Nordul Australiei găzduiește până la 200.000 de crocodili de apă sărată adulți, protejați din 1971 după ce numărul lor a fost decimat prin vânătoare. În urma unei serii de atacuri fatale, guvernul Teritoriului de Nord a anunțat în aprilie că 1.200 de crocodili vor fi capturați și împușcați pentru a reduce numărul celor considerați periculoși pentru oameni.

Planul include, de asemenea, colectarea a 90.000 de ouă din sălbăticie, care vor fi apoi incubate în ferme, unde crocodilii vor fi sacrificați pentru pielea lor, utilizată în produse de lux.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel