Urmărește emisiunea live


Un tratament utilizat în caz de supradoze de droguri poate ajuta la salvarea unor broaşte ţestoase periclitate

O terapie de detoxifiere utilizată în caz de supradoze de droguri la oameni poate ajuta la salvarea unor broaşte ţestoase dintr-o specie aflată în pericol de dispariţie din cauza ameninţării reprezentată de ''mareea roşie'', informează luni agenţia DPA, citează Agerpres.

Alegeri prezidentiale 2024

Injectarea unei emulsii lipidice la ţestoasele de mare care au fost expuse la mareea roşie poate elimina toxinele din fluxul sangvin în doar 24 de ore, a demonstrat un studiu efectuat la Loggerhead Marinelife Center din Florida, Statele Unite.

În prezent sunt utilizate diuretice, ce forţează rinichii ţestoaselor să filtreze toxinele pentru a fi eliminare din corp, un proces lent în care recuperarea poate dura până la trei luni şi care diminuează astfel ratele de supravieţuire.

Mareele roşii devin sunt din ce în ce mai frecvente, şi vom asista la o creştere a numărului de ţestoase eşuate, a declarat doctor Justin Perrault, director de cercetare la Loggerhead Marinelife Center. Acest tratament ne-ar putea ajuta să le introducem mai rapid în mediul lor, ceea ce este important pentru populaţiile acestei specii, a adăugat specialistul.

Toxinele eliminate în timpul mareelor roşii provocate de specia de alge Karenia brevis pot cauza probleme neurologice.

Aceasta a fost prima dată când acest tratament, utilizat până acum la oameni şi mamifere, a fost testat pe ţestoase de mare. Acţionează ca o capcană, captând substanţa înainte de a ajunge în sistemul nervos, a explicat doctor Kelly Diehl, director ştiinţific la Morris Animal Foundation, care a finanţat parţial proiectul de cercetare.

În medie, circa 600 de broaşte ţestoase de mare eşuează anual în urma expunerii la mareea roşie.

Oamenii de ştiinţă au atras atenţia că poluarea din zonele costiere contribuie la înmulţirea acestor evenimente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel