Trei persoane au fost ucise și mai multe rănite în urma deraierii unui tren în Germania.
Trei persoane au fost ucise și mai multe rănite în urma deraierii unui tren regional în sudul Germaniei vineri, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. În tren se aflau mai mulți elevi.
Purtătorul de cuvânt citat de Reuters, care nu a oferit detalii cu privire la persoanele decedate, a declarat că trenul era „destul de plin” în momentul accidentului, notează Mediafax. Mai multe vagoane s-au răsturnat și au ajuns parțial pe un terasament la nord de stațiunea de schi Garmisch-Partenkirchen din Bavaria, a relatat ziarul regional Muenchener Merkur.
La bordul trenului se aflau mai mulți elevi, a relatat Merkur, citând un ziar local.
O operațiune majoră a serviciilor de urgență este încă în desfășurare, a declarat poliția, iar linia de cale ferată este complet închisă.
Numărul accidentelor auto produse de şoferii fără permis de conducere este în creştere. Sindicaliştii din Poliţie trag un semnal de alarmă şi spun că, de fapt, numărul celor care conduc maşini fără a avea un permis valabil este mult mai mare comparativ cu numărul celor care sunt prinşi în trafic.
„Dacă ne uităm pe indicatorii structurilor rutiere, principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt alcoolul şi viteza. La alcool se adaugă mai nou şi substanţe psihoactive, cele noi nemaiputând fi detectate cu ajutorul aparatelor drugtest pe care le avem noi în dotare. Pe conducere fără permis sunt destul de puţine situaţii care generează tragedii pe şosele. Cel puţin dacă ne uităm pe cifre!", a precizat preşedintele sindicatului Europol, Cosmin Andreica.
„La fapte, excluzând accidentele cu victime, lucrurile sunt simple. Cred că cifra neagră este de 10 ori mai mare faţă de ce se înregistrează ca faptă de natură penală. Într-adevăr, sunt acţiuni, filtre, cu scopul de a identifica şoferi din cele trei categorii menţionate, însă în oraşele mici sau în oraşele mari există foarte puţine patrule de Poliţie Rutieră sau Poliţie Publică, cu atribuţii pe zona rutieră. Până conduc persoanele la sediu, până fac verificările, până întocmesc actele, durează cam 2-3 ore, timp în care şoselele sunt goale. Cu certitudine cifra neagră a numărului de fapte este de cel puţin 10 ori mai mare decât ceea ce identifică poliţiştii în trafic", a declarat Cosmin Andreica pentru DC NEWS. Continuarea, AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci