Un tren CFR, care face legătura între Galați și Cluj-Napoca, a luat foc în mers

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Un tren CFR care face legătura între Galați și Cluj-Napoca a luat foc în mers. Care a fost cauza incendiului.

Trenul IR 1830, care circulă de la Galați la Cluj-Napoca, a luat foc în pe raza localității Cociu, la aproximativ 85 de kilometri de Cluj-Napoca, a transmis Realitatea Plus.

Reporterul postului de televiziune a precizat că nu sunt victime, dar că 20 de călători s-au autoevacuat, ”la timp, înainte să fie prinși în flăcări”. Incendiul a pornit de la cel de-al treilea vagon al trenului, apoi s-a extins la cel de-al doilea vagon al garniturii.

”Pompierii militari intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tren pe raza localităţii Cociu. Din primele informaţii incendiul se manifesta la două vagoane”, a transmis, marţi, ISU Bistriţa-Năsăud, potrivit Realitatea Plus.

”În tren se aflau 20 de persoane care au fost evacuate, acestea nu ar avea nevoie de îngrijiri medicale”, au mai precizat pompierii, intervenţia fiind în plină desfăşurare.

Trenul IR 1830 circula pe distanța Galați - Deda - Cluj și a oprit în linie curentă între Mogoșeni și stația Beclean, s-a aprins vagonul 3, apoi focul s-a extins la vagonul 2. Pasagerii au fost evacuați, fără victime, potrivit primelor informații.

Potrivit Infofer, trenul ar fi trebui să ajungă la destinație la ora 19:31.

Ce spune CFR Călători

CFR Călători a precizat, într-un comunicat de presă, că cea mai probabilă cauză este o sursă externă a vagonului.

”Astăzi, 23 ianuarie 2024, în halta Cociu (pe secția Salva-Beclean pe Someș), s-a produs un început de incendiu la un vagon din compunerea trenului IR 1830 Galați - Cluj Napoca.

Din primele informații de la personalul CFR Călători prezent la fața locului, cea mai probabilă cauză este o sursa externă vagonului, începutul incendiului fiind semnalat în zona cabinei WC. A fost solicitată intervenția pompierilor.

Pentru analiza în detaliu a începutului de incendiu se va constitui o comisie de cercetare.

Călătorii vor fi preluați cu mijloace auto, puse la dispoziție de CFR Călători, spre destinațiile dorite. De asemenea, CFR Călători va asigura produse preambalate și băuturi calde pentru călători”, a transmis CFR Călători.

Citește și: Avertizare Ro Alert: Incendiu în zona dintre Gara Basarab și Podul Grant din București. Se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum / update 5

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel