Un tren de marfă a deraiat în Belgorod, Rusia, aproape de granița cu Ucraina (Reuters)

FOTO cu caracter ilustrativ: Freepik @standret
FOTO cu caracter ilustrativ: Freepik @standret

Un tren de marfă a deraiat, marţi noapte, în Belgorod din sud-vestul Rusiei, regiune învecinată cu Ucraina.  

Citește și - De la condamnat la combatant: Ucraina înrolează tot mai mulți prizonieri pentru a lupta împotriva forțelor ruse

Nu s-au semnalat victime în urma deraierii trenului, a raportat miercuri direcţia locală a căilor ferate din Rusia, transmite Reuters. ”Aseară la orele 23.17 (20.17 GMT - n. red.) din cauza interferenţelor cu funcţionarea transportului feroviar, o locomotivă şi vagoane ale unui marfar au deraiat. Potrivit informaţiilor preliminare nu există morţi”, a precizat instituţia pe rețeaua Telegram.

Zi de zi atacuri asupra infrastructurii din regiunea Belgorod

Reuters menţionează faptul că atacurile asupra infrastructurii din regiune sunt zi de zi în ultimele luni. De obicei, oficialităţile ruse acuză fie forţele ucrainene, fie sabotori proucraineni. Incidentul de marţi noaptea a fost în raionul Novooskolski, a cărui reşedinţă este oraşul Novîi Oskol, aflat la aproximativ 50 de km de graniţa cu Ucraina.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, a zis în aplicaţia de mesagerie Telegram faptul că trenurile de pasageri au fost deviate pe o rută ocolitoare. La faţa locului au fost trimise echipaje de intervenţie, însă nu a zis și cauza deraierii trenului.

Citește și - Ucraina lansează cel mai mare atac cu drone asupra Moscovei: Case distruse și zeci de zboruri deviate

Oficiali ruşi au spus marţi faptul că cel puţin 15 drone au fost doborâte luni noaptea în jurul Moscovei, în contextul unui val de atacuri ale Ucrainei care a incendiat clădiri rezidenţiale, a omorât o femeie şi a adus anularea a cel puţin 30 de curse aeriene, transmite Reuters.

De asemenea, peste 60 de drone au fost doborâte în Briansk din sud-vestul Rusiei, regiunea vecină cu Ucraina, şi în regiunea Lipeţk din sud, au transmis guvernatorii regiunilor respective. Nu s-au raportat daune ori victime.

Industria ucraineană producătoare de drone este într-o amplă creștere. Mai mult, Kievul a intensificat atacurile cu acest tip de arme contra unor infrastructuri energetice, militare, dar și de transport ruseşti.

Serghei Sobianin, primarul Moscovei, a comunicat pe rețeaua socială Telegram că echipajele de intervenţie de urgenţă au fost trimise în mai multe locuri din zonă, inclusiv în proximitatea aeroportului Jukovo şi în districtul Domodedovo, loc unde se află unul din cele mai mari aeroporturi din Moscova. Vezi continuarea aici!

Alt tren deraiat în apropiere de granița cu Ucraina

Un alt tren a deraiat în Rusia, în luna mai a anului 2023. Atunci, evenimentul a fost provocat de un dispozitiv exploziv și s-a produs într-o regiune rusă din proximitatea Ucrainei. Nu au existat victime

"A fost declanşat un dispozitiv exploziv neidentificat, ceea ce a dus la deraierea unui tren de marfă. Nu există victime", a spus pe Telegram Aleksandr Bogomaz, guvernatorul regiunii Briansk, de la frontiera cu țara vecină Ucraina.

În imagini distribuite pe reţelele sociale se puteau observa mai multe vagoane cu combustibil răsturnate, dar şi un fum negru în aer. Potrivit companiei ruse de căi ferate, locomotiva şi şapte vagoane au deraiat, locomotiva luând foc. Vezi știrea inițială aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel