Un tribunal din Rusia reține o femeie sub suspiciunea de "reabilitare a nazismului". Aceasta a ironizat un monument dedicat bătăliei de la Stalingrad

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

O tânără de 23 de ani a fost reținută sub suspiciunea de "reabilitare a nazismului" după ce a filmat un videoclip în care ironiza un monument dedicat bătăliei de la Stalingrad. 

 

 

O tânără de 23 de ani a fost reținută sub suspiciunea de "reabilitare a nazismului" după ce a filmat un videoclip în care ironiza un monument dedicat bătăliei de la Stalingrad. 

Femeia fără nume ar putea fi închisă timp de cinci ani dacă va fi condamnată. 

În timpul înregistrării video, acuzată a stat sub "The Motherland Calls", o statuie a unei femei care flutură o sabie, și a mimat atingerea sânilor figurii în timp ce râdea.

După ce autoritățile au deschis un dosar penal, femeia a fugit din Rusia

Filiala locală a Comitetului de Investigații al Rusiei a declarat că femeia a "desfășurat acțiuni imorale și cinice care au insultat simbolul fermității poporului sovietic în timpul Marelui Război Patriotic".

După ce autoritățile au deschis un dosar penal, femeia a fugit din Rusia și a fost inclusă pe o listă de persoane căutate.

Femeia a fost arestată săptămâna aceasta pe un aeroport din Moscova, în timp ce se întorcea în Rusia. 

Ea se află în arest preventiv până la 9 martie. 

Monumentul, care se află pe un deal cu vedere spre Volgograd - cunoscut în perioada sovietică sub numele de Stalingrad - comemorează una dintre cele mai sângeroase bătălii ale războiului. 

Uniunea Sovietică a suferit peste un milion de victime în timpul bătăliei, care a durat din august 1942 până în februarie 1943, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel