Un truc surprinzător care ți-ar putea face viața mai ușoară.
Îți place și tu să vezi pardoselile casei tale strălucind, dar de fiecare dată când trebuie să le cureți te gândești la efortul pe care va trebui să-l depui pentru a obține rezultate satisfăcătoare? Ești norocos! În acest articol, vei descoperi un truc simplu și eficient: tot ce aveți nevoie este puțin oțet și balsam de rufe.
Produsele de lustruit pardoseli de pe piață sunt foarte scumpe și uneori nu dau rezultatele dorite. De fapt, multe lasă halouri sau chiar lasă o patină lucioasă neplăcută care dă senzația de alunecare și pericol.
Astăzi, vei descoperi o soluție la problemele tale. Este economică, rapidă, ecologică și ușor de obținut.
Cu doar două ingrediente pe care le avem cu toții acasă, îți poți atinge obiectivul de a avea podele mai strălucitoare ca niciodată: puțin oțet și puțin balsam.
Turnați apă caldă într-o găleată, apoi adăugați o jumătate de pahar de oțet și un capac de balsam de rufe. Puteți continua apoi cu spălarea obișnuită a suprafețelor și gata, bucurați-vă de magie!
Cu siguranță că nu v-ați imaginat că un ingredient precum oțetul, folosit de obicei în bucătărie, ar putea avea un potențial atât de fantastic. Totuși, o singură utilizare va fi suficientă pentru a te îndrăgosti de el pentru totdeauna și nu te vei mai putea despărți de acest aliat fantastic, scrie Rimedio.
Oțetul și balsamul de rufe vor deveni însoțitorii tăi fideli în lupta împotriva pardoselilor plictisitoare!
Ca și bonus, iată o listă cu cele mai eficiente ingrediente naturale pe care le puteți folosi în curațenia casei și pe care cu siguranță le aveți la îndemână. Să nu uitam și de factorul economi. Utilizând aceste metode alternative ați putea economisi o sumă destul de bună din bugetul familiei.
Bicarbonatul de sodiu și-a dovedit abilitățile asemănătoare cu cele ale unui dezinfectant. El curăță, dezodorizează și dă un aspect strălucitor suprafețelor. De asemenea, poate fi un ajutor de nădejde în înlăturarea grăsimii de pe oale, tăvi și tigăi.
Bicarbonatul de sodiu alături de apa fierbinte, pot rezolva până și cazurile complicate, cum sunt vasele pătate de arsuri alimentare.
Oțetul alb, datorită acidității sale, este foarte eficient în curățarea grăsimii, murdăriilor și săpunului întărit. De asemenea, oțetul este util pentru a curăța vopseaua de pe o pensulă cu care ai zugrăvit. Tot ce trebuie să faci este să lași pensula, timp de câteva ore, într-o cană cu oțet fiert.
Zeama de lămâie este o adevărată regină a curățeniei. Ea neutralizează mucegaiul și igrasia, elimină grăsimea și dă luciu suprafețelor dure. Poate curăța petele de mâncare, de cafea sau chiar rugina.
Săpunul Castile este un tip de săpun făcut din 100% ulei din plante, ceea ce înseamnă că nu folosește produse animale sau chimicale. Curăță murdăria și grăsimea.
Uleiul de măsline este bun și ca produs de curățare, mai ales a suprafețelor de lemn, dar și pentru aspectul de lustruit.
Uleiurile esențiale sunt compuși naturali din plante, care au devenit populari datorită aromaterapiei. Ele pot fi adăugate în soluțiile făcute acasă pentru mirosul lor plăcut. În cazul în care știi că ai vreo alergie, e indicat să eviți acea aromă de ulei esențial.
Boraxul (boratul de sodiu) este un mineral natural incolor și inodor. Poate fi folosit ca un înlocuitor al clorului, dezinfectant și înălbitor, dar și degresant.
Apa oxigenată (peroxid de hidrogen) are efect dezinfectant și înlătură petele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News