Un turist german a urcat pe celebrul monument Fântâna lui Neptun din Florența în acest weekend, dorind să-și facă un selfie. Primarul orașului, Dario Nardella, a declarat că acesta a provocat daune, sfărâmând o bucată de marmură din statuie.
Fântâna lui Neptun, care a fost complet restaurată în 2018, a fost construită în secolul al 16-lea pentru a a celebra căsătoria unui membru al Casei Medici cu o Arhiducesă a Austriei.
Înregistrări video și o imagine cu fața blurată a turistului, ambele postate de primar pe rețeaua socială X, fosta Twitter, par să-l arate pe turist în timp ce se urcă pe monumentul istoric din inima orașului italian.
Questo turista ha pensato bene di salire sul Nettuno per un selfie. Per fortuna nessun danno, il sistema di allarme ha funzionato. Grazie alle telecamere del Comune è stato individuato e pagherà una multa salata. Contro il vandalismo sui beni culturali non ci sono giustificazioni pic.twitter.com/QVvBNYaygI
— Dario Nardella (@DarioNardella) September 4, 2023
Nardella a scris că bărbatul a fost identificat datorită camerelor de supraveghere. Potrivit Deutsche Welle, este vorba despre un turist german de 22 de ani. Nardella a spus că bărbatul a fost sancționat cu o amendă substanțială.
O bucată de marmură s-a rupt în momentul în care turistul s-a urcat pe carul de luptă al fântânii, copita calului fiind avariată, a relatat DW.
„Nu există nicio justificare împotriva vandalismului asupra moștenirii culturale”, a spus Nardella.
În această vară au existat numeroase cazuri de turiști care au deteriorat monumente istorice din Italia.
Un grup de turişti germani a dărâmat luna trecută o statuie veche de 150 de ani dintr-o vilă italiană.
Au fost, de asemenea, incidente repetate în care mai muți turiști au degradat Colosseumul din Roma. Tot la Roma, un videoclip bizar arăta o turistă care urcă pe Fontana di Trevi pentru a-și umple sticla cu apă.
Aceste evenimente l-au determinat pe ministrul italian al Turismului să-i acuze pe turiștii care se comportă neadecvat că sunt „vandali” și „nu respectă” moștenirea culturală a țării, arată digi24.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News