Un turist german ar putea avea dreptul la despăgubiri după ce a fost infectat cu COVID-19

Fotografie de la EKATERINA BOLOVTSOVA/ Pexels
Fotografie de la EKATERINA BOLOVTSOVA/ Pexels

Un tribunal din Austria a decis luni că un turist german ar putea avea dreptul la despăgubiri după ce a fost infectat cu COVID-19 în orașul de schi Ischgl în martie 2020.

Curtea Regională Superioară din Viena a anulat o decizie anterioară a unei instanțe inferioare de respingere a plângerii germanului. El a învinuit autoritățile austriece pentru gestionarea defectuoasă a coronavirusului în primele zile ale pandemiei și a pretins daune pentru durere și suferință, costuri medicale și pierderi de venituri.

Orașul Ischgl, a fost un punct fierbinte european timpuriu pentru COVID-19, un adevărat incubator care a contribuit la răspândirea acestuia în jurul continentului, potrivit Politico.

Pe măsură ce pandemia a explodat, autoritățile sanitare din Scandinavia au urmărit sute de cazuri care aveau legătură cu orașul Ischgl. 

În hotărârea sa, instanța superioară a declarat că autoritățile austriece sunt răspunzătoare pentru ”informații ilegale și vinovate”, deoarece au declarat la 5 martie 2020 că doi turiști islandezi au fost infectați cu COVID-19 în timp ce se îndreptau spre casă – în timp ce, în realitate, știau că oamenii prezentau simptome ale virusului în stațiunea de schi.

Instanța a spus că statul nu a furnizat informații ”corecte și complete” despre pericolele iminente.

Numeroase plăți de compensații ar putea fi acum în curs. Potrivit unui purtător de cuvânt al instanței, au existat cel puțin 25 de procese similare, care au fost respinse de instanța inferioară. Hotărârea de luni ar putea avea un efect asupra tuturor acestor cazuri, dacă se bazează pe aceeași declarație oficială.

Curtea Regională Superioară a trimis cazul înapoi instanței inferioare, permițând totodată un recurs la Curtea Supremă a Austriei.

Citește și:

Oamenii de știință au descoprit un nou virus care poate fi cauza cea mai probabilă a bolii hepatice la copii

Un nou virus a fost identificat în 96% dintre cazurile analizate în două studii separate: unul efectuat în Scoția și altul în Marea Britanie.

Oamenii de știință cred că infecția cu acest virus, numită infecție cu virusul 2 adeno-asociat (un membru al familiei de parvovirusuri) a provocat cumva aceste grupuri neobișnuite de cazuri: fie prin co-infecție cu un alt virus, fie singur, scrie Politico.

”Este extrem de puțin probabil ca acest lucru să aibă legătură cu COVID-19”, a declarat Emma Thomson, autoarea principală a studiului scoțian.

Ea a spus că aproximativ două treimi dintre copiii studiați aveau anticorpi împotriva coronavirusului - un nivel similar cu populația generală din cauza infecției anterioare. Și faptul că  aceste cazuri de hepatită apar la doi ani după începerea pandemiei, de asemenea, nu se aliniază cu o teorie COVID, a spus ea. 

Până la 12 iulie, au existat peste 1.000 de cazuri de hepatită inexplicabilă din 35 de țări care au implicat 22 de decese

Infecția cu virusul 2 asociat adeno-asociat sau AAV2 infectează majoritatea oamenilor până la vârsta de 10 ani, dar în mod normal nu este asociată cu boala umană, a spus Thomson, profesor clinic și consultant în boli infecțioase la Centrul MRC-Universitatea din Glasgow.

În plus, AAV2 necesită infecția cu un alt virus, cunoscut sub numele de ”virus de ajutor” pentru a se putea replica, a spus Thomson. 

Odată cu creșterea numărului de cazuri misterioase de hepatită care atinge vârful la aproximativ două săptămâni după o creștere mare a cazurilor de adenovirus, oamenii de știință cred că această coinfecție poate fi cauza.

 În studii, 86% dintre copii au avut infecție cu adenovirus. Un număr mic a avut și infecție cu virusul herpesului.

În plus, studiul scoțian a găsit un posibil factor de risc genetic, 17 din 20 de cazuri studiate având o genă specifică (DRB1 04:01). Această genă i-ar putea identifica pe cei mai sensibili, dar sunt necesare mai multe cercetări.

Oamenii de știință – de la Universitatea din Glasgow, Great Ormond Street Hospital și University College London Great Ormond Street Institute of Child Health – au cerut studii internaționale suplimentare pentru a confirma ipotezele lor.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel