Un turn de apă uriaș s-a prăbușit la Oradea - Video

Un turn de apă uriaș s-a prăbușit la Oradea / Foto: Captură video eBihoreanul
Un turn de apă uriaș s-a prăbușit la Oradea / Foto: Captură video eBihoreanul

Un turn uriaș de apă s-a prăbușit la Oradea.

Un turn de apă uriaș, înalt de 34 de metri a fost demolat printr-o dinamitare controlată la Oradea. Structură de beton de 250 de tone va face loc unor blocuri de locuințe, potrivit eBihoreanul. A fost nevoie de circa 7 kilograme de dinamită, amplasate la baza acestuia, pentru a prăbuși turnul.

Turnul de apă de la fosta fabrică Avântul din Oradea a fost demolat joi, dar pregătirile au început cu o săptămână mai devreme. Explozibilul a fost acoperit cu paie, pentru a fi ferit de razele soarelui, iar turnul și împrejurimile au fost stropite pe parcursul a două zile, pentru ca prăbușirea să genereze cât mai puțin praf.

Unda de şoc creată s-a resimţit la câteva sute de metri distanţă

Spectaculoasa misiune a fost programată iniţial pentru ora 13.30, dar procesul a fost decalat din cauza întârzierii cu peste o oră a transportului de dinamită, care a venit din localitatea bihoreană Lunca. În cele din urmă, după un ultim avertisment transmis de sirenele din oraș, turnul de apă a fost dinamitat și s-a prăbușit într-un nor uriaș de praf. 

La faţa locului s-au aflat şi specialişti de la Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX), care au supravegheat, la rândul lor, întreaga operaţiune. Unda de şoc creată s-a resimţit la câteva sute de metri distanţă. Din turnul de apă a mai rămas doar un morman de moloz şi fiare. La final, pompierii au stropit cu apă rămășițele construcției, ca măsură de precauție. Pe locul eliberat de construcția veche de câteva decenii urmează să fie construite blocuri de locuințe.  

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel