Activitățile casnice nu se termină niciodată. De fapt, în fiecare zi, avem de făcut câte ceva.
Băile și dormitoarele trebuie curățate și igienizate, în mod regulat, pentru a evita acumularea bacteriilor, a calcarului și a mirosurilor neplăcute.
În mod similar, atunci când spălăm hainele, putem găsi prosoape și cearșafuri care emană un miros urât. Acum că a sosit toamna va trebui să fim atenți și la insectele, care își găsesc refugiu în casele noastre. Pentru toate aceste probleme există un ulei natural, care curăță, igienizează și alungă insectele nedorite.
Folosește acest produs în locul detergenților obișnuiți și vei economisi un pumn de bani
Uleiul natural despre care vorbim este uleiul de arbore de ceai foarte parfumat, pe care îl putem folosi în multe feluri.
În primul rând, putem folosi uleiul ca parfum natural și dezinfectant pentru haine. Pentru asta adăugăm 5 picături de ulei de arbore de ceai în detergent, igienizând hainele și oferindu-le un miros plăcut de curat.
În al doilea rând, uleiul de arbore de ceai, deci, este un excelent detergent pentru suprafețele casei, inclusiv cele ale băii și bucătăriei. Într-o sticlă, adăugăm 200 ml apă fierbinte, 3 linguri de oțet și 5 picături de ulei esențial. Acest produs de curățare va fi cu adevărat eficient în curățarea aragazului, a chiuvetei și a robinetelor din oțel, lăsând un miros plăcut și curat.
De asemenea, acest amestec este un bun remediu, care ne scapă de petele de mucegai. În cele din urmă, putem folosi uleiul și pentru a curăța suprafețe mai delicate precum lemnul și marmura, dar, în
Cif de casă din două ingrediente: cel mai bun produs de curățare. Este eficient și ieftin
În cele din urmă, uleiul de arbore de ceai poate fi folosit pentru a ține departe de casele noastre insectele și moliile. Trebuie doar să punem câteva picături de ulei esențial pe o cârpă din microfibră și să ștergem sertarele pentru a descuraja moliile să depună ouă.
La sfârșitul acestei operații punem hainele la loc în sertare: nicio molie nu ne va mai deranja. Pentru a intensifica efectul antimolie, putem adăuga în sertare, pungi cu batoane de scorțișoară, foi de dafin și boabe de piper.
Vezi și:
Nu toate obiectele din bucătărie sunt utile. Dimpotrivă, pe unele nici nu le mai folosești de luni sau ani. De aceea ar trebui să scapi cât mai repede de ele.
Iată zece obiecte de care, dacă te gândești bine, ar trebui să scapi cât mai repede.
Oale și tigăi deteriorate și nefuncționale. Mânere rupte, pete de rugină, învelișul de protecție zgâriat. Îți sună cunoscut? Dacă oalele și tigăile din bucătăria ta au asemenea defecte, atunci este timpul să scapi de ele.
Cuțite tocite. Dacă cuțitul nu mai taie și trebuie să-l ascuți în fiecare zi, ar fi bine să-l înlocuiești. Chiar dacă cuțitul este ascuțit zilnic și tot rămâne tocit, înseamnă că este fabricat din materiale de calitate proastă. În această situație, cuțitul trebuie aruncat.
Ușa cuptorului este murdară de grăsime? Cu trucurile bunicii va fi ca nouă
Recipiente uzate din plastic. Aceste recipiente din plastic pentru depozitarea alimentelor nu sunt veșnice. Mai devreme sau mai târziu, încep să-și schimbe culoarea, să se păteze, devin opace și îți sugerează că este timpul să le arunci.
Farfurii ciobite. Fisurile sunt primul și cel mai sigur semn că farfuriile trebuie aruncate în coșul de gunoi. Desigur, nu vorbim despre farfurii care sunt deosebit de scumpe pentru tine. Amintirile sunt neprețuite, dar vesela spartă - nu.
Patru obiecte din casă nu trebuie curățate niciodată cu bicarbonat de sodiu. Iată care sunt acestea
Bucăți de staniol. Resturile de staniol nu pot folosite la nimic în bucătărie. De ce le mai păstrezi? Aruncă-le fără niciun regret. Oricând poți cumpăra o rolă nouă de staniol.
Forme pentru fursecuri, care au ruginit. Aceste obiecte nu mai pot fi folosite, deoarece brioșele și fursecurile tale vor fi distruse de urmele de rugină. Cumpără forme noi și gătește deserturi delicioase.
Dopuri de plută. Nu vei ajunge niciodată să le reciclezi. Câteva dopuri de plută nu-i vor ajunge să creezi ceva original și, în plus, nici timp liber nu prea ai. De ce le mai păstrezi? Aruncă-le și vei câștiga mai mult spațiu în dulap.
Linguri de lemn înnegrite. Lingurile de lemn, pe care le folosești, s-au ars sau au mucegăit? Indiferent de motivul înnegririi, investiția într-o lingură de lemn nouă nu este atât de mare.
Pungi de plastic de la cumpărături. Folosește-le pentru găleata de gunoi și aruncă-le fără regret.
Produse expirate. Nu ești suficient de bogat pentru a mânca alimente expirate. Câteva zile de spitalizare, medicamentele și regimul alimentar special costă. Nu ar fi mai bine să fii atent la termenul de valabilitate al produselor înainte să le consumi?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News