Știai că urșii pot fi prieteni cu mistreții?
Romsilva a publicat imagini rare cu un urs și patru mistreți care își împart mâncarea.
"Nu e pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește sau, în acest caz, pentru cine e cel mai mare. La una din hrănitorile amenajate de silvicultorii de la Romsilva - Ocolul Silvic Tulgheș din cadrul Direcției Silvice Harghita, camera de monitorizare a animalelor sălbatice a surprins un moment amuzant care ne "vorbește" despre răbdare, conviețuire și locul fiecăruia în ierarhia din regnul animal.
Avem deci una bucată urs comod și patru mistreți pașnici care se se înfruptă din hrana complementară pusă de silvicultori pentru animalele sălbatice pe durata zilelor grele de iarnă. Regia Națională a Pădurilor - Romsilva gestionează 242 de fonduri cinegetice și anual asigură faunei din aceste fonduri cinegetice, în total, peste 1.600 tone de furaje combinate, cereale și semințe, circa 1.500 tone de fân, lucernă și frunzare, peste 340 tone de rădăcinoase și suculente și aproape 300 tone de sare", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.
Romsilva a publicat și imagini cu mai multe capre negre.
"După ce acum cinci ani colegii noștri de la Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina au observat și fotografiat o capră neagră în acest parc, iar în urmă cu mai puțin de un an, am avut prima confirmare video a prezenței acestei specii, astăzi vă prezentăm o nouă răsplată a protejării habitatelor naturale, a respectului și responsabilității față de natură. Camerele de monitorizare a faunei amplasate de colegii noștri au surprins momente inedite care ne confirmă că populația din Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina că este cât se poate de stabilă.
Caprele negre sunt perfect adaptate zonei montane. Au musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate pentru deplasările cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri", se arată într-o altă postare a Romsilva.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu