Un WikiLeaks al foștilor soldați israelieni. Rup tăcerea și vorbesc despre umilirile la care sunt supuși palestinienii - VIDEO

Organizația israeliană Breaking the Silence (Ruperea Tăcerii) publică zeci de mărturii despre umilirile la care sunt supuși palestinienii, iar pentru prima dată se arată și fața celor care povestesc evenimentele.

Shovrim Shtika, organizație cunoscută internațional sub numele de Breaking the Silence a publicat câteva sute de mărturii ale soldaților și foștilor soldați israelini. Până acum mărturiile erau sub protecția anonimatului. De la sfârșitul săptămânii trecute, însă, au început să apară mărturii în care protagoniștii apar cu nume și față și povestesc cum au renunțat la comportamentul de soldați și au fost nevoiți să agreseze și să umilească locuitorii din teritoriile ocupate.

Obiectivul organizației, finanțată de evrei și arabi și câteva guverne europene, este de a explica cetățenilor israelieni și restul lumii că ocupația teritoriilor palestiniene nu numai că degradează condiția colonizaților, ci și pe cea a coloniștilor.

Actualul Guvern israelian și conducerea armatei încerarcă să facă tot posibilul pentru ca tăcerea să nu fie ruptă. Acuză organizația de obiective politice și susțin că mărturiile se bazează pe persoane fără identitate, ceea ce împiedică cercetările. În ultimele zile, în schimb, numeroși soldați au decis să-și dezvăluie identitatea pentru a demonstra că ceea ce povestesc este adevărat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel