Unde a dispărut ciclonul despre care se anunța că va face prăpăd în România. Meda Andrei, ANM: Ashley nu a existat!

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Meda Andrei, meteorolog ANM, a vorbit despre ciclonul Ashley.

VEZI ȘI: Un conferențiar universitar a explicat ce a fost „ciclonul Ashley“ / Roxana Bojariu (ANM) încercase să calmeze populația încă de acum o săptămână

Meda Andrei, meteorolog ANM, spune că ”ciclonul Ashley”, despre care autoritățile spuneau că va face prăpăd în țara noastră, nu a existat niciodată.

”Ashley nu a existat, nu există! Este vorba de un nume pe care ar putea să-l ia un ciclon dinspre Oceanul Atlantic dacă va îndeplini niște condiții. Adică intensificări ale vântului de peste 100km/h precipitații abundente. Nu este cazul! Acesta încă nu s-a născut, dar la un moment dat, când se va naște, este primul pe listă. Iar ceea ce se întâmplă la noi în țară, cu mâna pe suflet, ca să zic așa, o spun, nu are nicio legătură cu un astfel de ciclon. Dar, la noi în țară - și nu numai - plouă atunci când există un ciclon și nu plouă atunci când este un anticiclon. Deci mai tot timpul pe continentul european sunt cicloni și anticiclon. Când sunt mai slabi, plouă mai puțin. Când sunt mai intenși plouă mai mult”, a spus Meda Andrei la Pro TV.

Întrebată când ar putea să apară ciclonul de care ne temem, aceasta a spus: ”Nu există o prognoză încă în acest sens și nu ne afectează, nu are legătură cu noi. Deci în viitorul apropiat nu avem nicio treabă cu un ciclon care ar putea să fie denumit la un moment dat Ashley”.

VEZI ȘI: Cod roșu de inundații în Galați și Vaslui / Update: CJ Galați anunță toleranță zero pentru cei care refuză evacuarea

Meda Andrei, ANM: Cantitatea de apă care a căzut în zona țării noastre a fost destul de mare

"Autoritățile se temeau totuși de producere a unor inundații grave. Nu s-a întâmplat asta. Fontul atmosferic s-a diminuat până la intrarea în România?", a întrebat jurnalistul Claudia Nițoi.

VEZI ȘI: Ciclonul Ashley va lovi România. Cod Roșu de furtuni, anunțat de la vârful ANM

”A fost vorba de o masă de aer umed, care a venit inițial dinspre Marea Mediterană și a fost completată în momentul în care în zona Mării Negre a început să scadă presiunea. Și atunci, cantitatea de apă care a căzut în zona țării noastre a fost destul de mare. Deci, la noi în țară, în toate zonele avertizate a plouat. Au fost și ploi intense. Sunt multe localitățile în care cantitățile de apă au depășit 40, poate chiar 50 l/m² conform datelor RAD.

Dar cantitățile au fost mai mari de atât, iar intensificările de vânt care și acestea au fost surprinse de Codul Portocaliu s-au realizat. Dovadă stau și toate intervențiile ISU, atât pentru copaci care au căzut, cât și inundații, tot felul de subsoluri inundate ș.a.m.d. inclusiv în zona Capitalei, unde au fost și copaci căzuți și s-au inundat și subsoluri. Deci au fost intervenții ale ISU chiar și în zona Capitalei, în anumite cartiere, e adevărat, nu peste tot, dar au fost zone unde au apărut probleme”, a spus Meda Andrei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel