Unde a fost Ciolacu în ziua „negocierii” pentru Iohannis senator

INQUAM PHOTOS SABIN CIRSTOVEANU
INQUAM PHOTOS SABIN CIRSTOVEANU

Marcel Ciolacu are o replică pentru Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat marţi că în prezent nu există din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu, o susţinere a demersurilor politice în interiorul coaliţiei de guvernare, motiv pentru care liberalii vor avea „o atitudine pe măsură".

Potrivit lui Ciucă, „există mai multe poziţii şi o dezangajare" faţă de proiectul privind candidatura preşedintelui României la alegerile parlamentare.

„Eu cred că este normal să discutăm despre acest demers (candidatura preşedintelui României pe listele PNL la alegerile parlamentare) ca fiind o nevoie de clarificare legislativă, pentru că demersul a existat până la un moment dat în cuprinsul legii. Astăzi nu mai există şi ne referim la situaţiile specifice când se suprapun alegerile. A fost o discuţie pe care am avut-o cu premierul Marcel Ciolacu, am convenit amândoi că este nevoie de această clarificare. În momentul de faţă, observ că există mai multe poziţii şi o dezangajare de la acest proiect. Ca atare, în momentul în care noi discutăm, este clar că nu există o susţinere a demersurilor politice în interiorul coaliţiei, motiv pentru care vom avea o atitudine pe măsură", a transmis Ciucă.

Acum, Marcel Ciolacu are o replică după ce surse liberale susțineau că pe 3 aprilie a avut loc o discuție între liderii coaliției și Președintele României cu privire la proiectul care i-ar permite lui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare din 1 decembrie, ca independent, pe listele unui partid politic.

Potrivit acelorași surse, deși inițial a promis că va susține demersul, Marcel Ciolacu l-a sunat ulterior pe Nicolae Ciucă și i-a transmis că nu mai susține proiectul PNL.

Marcel Ciolacu a zis că nu a existat nicio astfel de întâlnire.

„Un singur comentariu: Nici domnul Ciucă, nici domnul Iohanis – împreună sau separat, nu au fost în programul meu pe 3 aprilie! Ca să nu se mai încurce domnul Ciucă în explicații...”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Liderul PSD a fost în acea zi, printre altele, la un interviu DC News.

Iată programul lui Marcel Ciolacu din 3 aprilie 2024:

2. -imagine fara descriere- (ciolacu_17380100.jpg)

Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a reacţionat, marţi, la declaraţiile liderului PNL Nicolae Ciucă privind proiectul legat de candidatura lui Klaus Iohannis la parlamentare, menţionând că singura înţelegere pe care PSD a avut-o cu PNL a fost legată de data alegerilor prezidenţiale, care trebuia să fie în septembrie.

„Domnul Ciucă şi PNL vor să dea foc ţării şi s-o arunce în haosul instabilităţii doar pentru că PSD nu vrea să îi dea un loc de muncă lui Iohannis. Cum sună asta?! Să rupi coaliţia de guvernare pentru că PSD nu vrea să voteze o lege pentru un singur om este complet absurd. Dar asta demonstrează încă o dată care au fost de fapt priorităţile PNL şi ale ostaşului Ciucă dintotdeauna: scaunul lui Iohannis. Nu inundaţiile, nu investiţiile, nu nivelul de trai. Doar să îi meargă cartea de muncă lui Iohannis şi după terminarea mandatului, a scris Simonis, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel