EXCLUSIV  Unde ajung banii din "taxa pe boală". Ministerul de Finanțe, precizări pentru DC NEWS

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ministerul de Finanțe ne-a răspuns după ce am întrebat unde ajung banii colectați din "taxa pe boală". 

În urma unui articol despre lipsa banilor din spitalele din România și despre sumele încasate din "taxa pe boală", DC NEWS a trimis o solicitare către Ministerul de Finanțe pentru a afla unde au fost direcționați banii strânși până acum din taxarea cu 10% a concediilor medicale.

"Bună ziua, vă scriem pentru a vă solicita informații cu privire la banii colectați până acum din taxa pe boală, adică din taxarea cu 10% a concediilor medicale. Ne-ar interesa care este suma colectată până acum din aceste taxe, dar și unde au fost redirecționați banii respectivi. Vă mulțumim", este întrebarea adresată de DC NEWS.

VEZI ȘI: Pacienții din România, nevoiți să își cumpere singuri medicamente în spitale, deși s-au strâns milioane din "taxa pe boală". "Nu au avut cu ce să îmi coasă coasta ruptă" 

Răspunsul Ministerului de Finanțe

Acum Ministerul de Finanțe a venit cu un răspuns în care precizează că " nu există o poziție distinctă pentru aceste încasări" iar banii colectați din "taxa pe boală" "se încasează în același cont de venituri CASS pentru toți plătitorii".

"Referitor la solicitarea dumneavoastră, cu privire la taxarea cu 10% a concediilor medicale, vă comunicăm următoarele:

Conform noilor reglementări, pentru concediile medicale se plătește CASS. Nu există o poziție distinctă pentru aceste încasări. Se încasează în același cont de venituri CASS pentru toți plătitorii", ne-a transmis Biroul de relații cu mass-media a Ministerului Finanțelor.

Totuși, Ministerul Finanțelor nu precizează câți bani au fost colectați până acum din "taxa pe boală". Solicitasem această informație după ce în presă au apărut informații potrivit cărora doar în luna ianuarie la bugetul de stat ar fi ajuns 10 milioane de euro din "taxa pe boală" impusă de Guvern. În acest context, ne interesa de ce acești bani nu au ajuns în sistemul medical pentru a rezolva problema lipsei fondurilor din spitale, în așa fel încât pacienții să nu mai fie nevoiți să își cumpere singuri medicamente atunci când sunt internați.

VEZU ȘI: Situație critică în spitalele din România rămase fără bani. Colegiul Medicilor din București, semnal de alarmă: Impact direct asupra îngrijirii pacienților

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel