Românii deja au început să caute carne de porc pentru preparatele de Crăciun, dar se pare că oferta nu mai este ca-n alți ani.
Pe un grup de profil, mai mulți internauți se plâng atât de carnea din piețe, mai precis de calitatea produselor de la vânzare, cât și de oferta redusă din marile lanțuri de magazine.
Într-un interviu pentru DCNews, DCNewsTV și DCBusiness, președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară – SINDALIMENTA, Dragoș Frumosu, atrăsese atenția cu privire la acest aspect. Dar, până acum, se pare că semnalele din industrie nu au fost luate în considerare.
Acum, românii s-au trezit loviți de realitatea din fața ochilor, astfel că mesele de Crăciun se anunță fie doar mai sărace în carne de porc, fie mai diversificate.
Situația apare în contextul în care România acoperă doar 20% din carnea de porc necesară. Conform lui Dragoș Frumosu, majoritatea ajunge în piețele mici și hale.
”Eu am spus că producem maxim 20% din carnea de porc necesară pentru consum și preparate. O parte din ea se va găsi în centrele mai mici, în halele piețelor; mai mult ca sigur că aici se va găsi acel procent de carne românească, restul...
Vezi mai mult pe DCNewsTV
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu