Unde găsim carne de porc românească. Schema folosită de marile magazine. ”Omul se va mulțumi cu două fripturi de Crăciun”

pexels foto
pexels foto

Românii deja au început să caute carne de porc pentru preparatele de Crăciun, dar se pare că oferta nu mai este ca-n alți ani. 

Citește și: EXCLUSIV  Carne de porc din România, dar cu purcei importați din Germania pentru îngrășare. Ministrul Barbu dezvăluie haosul din ferme și amploarea lui în bani

Pe un grup de profil, mai mulți internauți se plâng atât de carnea din piețe, mai precis de calitatea produselor de la vânzare, cât și de oferta redusă din marile lanțuri de magazine. 

Într-un interviu pentru DCNews, DCNewsTV și DCBusiness, președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară – SINDALIMENTA, Dragoș Frumosu, atrăsese atenția cu privire la acest aspect. Dar, până acum, se pare că semnalele din industrie nu au fost luate în considerare. 

Acum, românii s-au trezit loviți de realitatea din fața ochilor, astfel că mesele de Crăciun se anunță fie doar mai sărace în carne de porc, fie mai diversificate. 

Situația apare în contextul în care România acoperă doar 20% din carnea de porc necesară. Conform lui Dragoș Frumosu, majoritatea ajunge în piețele mici și hale. 

”Eu am spus că producem maxim 20% din carnea de porc necesară pentru consum și preparate. O parte din ea se va găsi în centrele mai mici, în halele piețelor; mai mult ca sigur că aici se va găsi acel procent de carne românească, restul... 

Vezi mai mult pe DCNewsTV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel