Unde merge în vacanță Marcel Ciolacu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat unde va merge în vacanță.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, dacă va merge în vacanță și ce destinație a ales în acest an.

„Aș vrea să vă întreb și unde ați fost în vacanță în această vară, sau unde vreți să mergeți?“, a întrebat o jurnalistă.

„În România, cu certitudine!“, a răspuns Marcel Ciolacu.

„Unde ați fost, sau vreți să mergeți?“, a insistat jurnalista.

„Încerc să ajung în Delta Dunării câteva zile“, a replicat premierul României.

CITEȘTE ȘI          -        Ciolacu, replică pentru Ciucă: Credeam că am scăpat de președinți care nu respectă Constituția

Delta Dunării, situată la vărsarea Dunării în Marea Neagră, este una dintre cele mai remarcabile regiuni naturale din Europa. Cu o suprafață de aproximativ 3.450 km², delta este a doua ca mărime și cea mai bine conservată deltă din Europa. Aceasta găzduiește o biodiversitate excepțională, fiind un habitat pentru peste 300 de specii de păsări și numeroase specii de pești și mamifere. Peisajele variate, de la canale înguste și lacuri întinse la păduri de sălcii și stufărișuri, oferă un spectacol natural de neegalat, atrăgând iubitorii de natură și pasionații de fotografie din întreaga lume.

Turismul în Delta Dunării a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimele decenii, fiind un magnet pentru ecoturiști și aventurieri. Excursiile cu barca sunt una dintre cele mai populare activități, permițând vizitatorilor să exploreze canalele labirintice și să observe flora și fauna unică a regiunii. Ghidurile locale, adesea pescari experimentați, oferă turiștilor o perspectivă autentică asupra vieții în deltă și asupra importanței conservării acestui ecosistem fragil. În plus, există numeroase pensiuni și locuri de cazare care pun accent pe turismul sustenabil, promovând în același timp cultura și tradițiile locale.

Pe lângă atracțiile naturale, Delta Dunării oferă și o bogată moștenire culturală. Satele pescărești tradiționale, precum Sfântu Gheorghe, Crișan sau Mila 23, păstrează încă obiceiuri vechi și arhitectură tradițională, oferind turiștilor o incursiune în viața locală. Evenimentele și festivalurile locale, cum ar fi Festivalul Borșului de Pește, adaugă un plus de autenticitate experienței turistice. Turismul în Delta Dunării, dacă este gestionat responsabil, poate deveni un model de echilibru între dezvoltarea economică și conservarea mediului, contribuind la păstrarea acestui colț de rai pentru generațiile viitoare.

CITEȘTE ȘI         -        Ciolacu, soluție pentru E85, drumul morții: Așa vom scăpa de coșmar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel