Carmen Pavel, reprezentantul unei agenţii de turism, a explicat care sunt variantele preferate de români pentru vacanţa de Paşti, dar şi ce probleme au apărut după un an de pandemie.
"Destinaţii preferate pentru români ar fi multe, dar anul acesta sunt puţine alegeri. Ar fi vorba de Egipt şi de destinaţiile din ţară. Maldivele au fost în topul preferinţelor toată iarna, dar s-au schimbat condiţiile şi s-au introdus noi restricţii. Grecia, imediat după deschidere, a pus condiţii de restricţii şi iarăşi au fost amânate planurile de călătorie ale turiştilor români.
Vorbim, de asemenea, şi de România. Mulţi vor rămâne acasă. Bucureştenii vor merge în special în zona Branului, dar se va merge şi spre Bucovina, Maramureş şi spre litoral", a declarat Carmen Pavel, reprezentanta agenţiei de turism J'Info Tours, pentru DC NEWS.
În condiţiile în care două milioane de români au primit deja ambele doze de vaccin împotriva COVID-19, am vrut să ştim dacă se ţine cont de acest lucru la alegerea destinaţiei de călătorie. În plus una dintre destinaţiile preferate ale românilor va fi ceva mai scumpă, din cauza unui nou document necesar.
"Cam toţi turiştii care s-au vaccinat deja aveau aşteptări să nu mai aibă nevoie de teste la plecare şi să poată călători mai uşor decât înainte de vaccinare. În Egipt, spre exemplu, se cere test peste tot. Iar de la 1 mai va fi reintrodusă şi viza de călătorie. Până acum, nu era nevoie de această viză pe zonele de litoral, ci doar în Cairo. Este vorba de un cost suplimentar de aproximativ 35 de dolari de persoană, cu procesare cu tot. Pentru o familie, sunt 100 de dolari în plus", a mai spus aceasta.
"Cererea este bună, nu foarte bună. Începe să se simtă lipsa banilor, oamenii se gândesc foarte bine înainte să îşi aloce o sumă de bani pentru o călătorie, având în vedere şi perioada aceasta în care mulţi au fost în şomaj sau au lucrat de acasă pe bani mai puţini. Se simte. Oamenii se uită mai mult la bani decât înainte de pandemie. Asta înseamnă că şi în perioada verii se vor achiziţiona în mod deosebit pachetele ieftine şi se vor gândi bine să facă o achiziţie. Oricum, mai toate pachetele se cumpără last minute, nu mai ia nimeni cu mult timp înainte. Toţi se gândesc să îşi achiziţioneze excursia cât mai aproape de aeroportul de plecare. Poate doar dacă este o facilitate foarte interesantă şi suma pe care ar investi-o din timp este foarte mică... Dar este greu, pentru că nu ai cum să faci vacanţe în străinătate mai ieftin decât în România, chiar dacă se merge cu sloganul ăsta. Dacă vrei un standard de servicii şi o vacanţă fără probleme, trebuie să investeşti o sumă de cel puţin 500 de euro de persoană. Şi se achită şi asigurările COVID-19 din ce în ce mai mult acum", a completat Carmen Pavel.
"Unii au crescut preţurile, alţii le-au păstrat la fel. O creştere este de aşteptat, având în vedere costurile destul de mari. Perioada de regie fără venituri, când toate firmele au băgat bani în cheltuieli care nu puteau fi evitate, utilităţi, salarii, întreţinere, se vrea a fi recuperată în preţul de vânzare de acum. E valabil şi în România, şi în străinătate", a concluzionat aceasta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News