Analistul de investiții Adrian Mitroi a oferit niște exemple de investiții „high risk”, care pot avea șanse mai mari de succes decât pasiunea pentru criptomonede.
„Pentru un portofoliu robust, pe termen lung, poți să investești în tehnologie de exemplu. Chiar dacă vorbim despre investiții cu foarte mare risc, au această substanță a viitorului. Am văzut că studenții au un interes mai ales pentru tehnologia legată de prelungirea vieții, de obezitate, terapia genetică. Sunt niște „avioane” investiționale nemaipomenite, care fac mult mai mult sens decât criptomonedele, care au la bază o teorie deja sălcie și depășită de realitate. Bitcoin? Gata! Mi se pare o prostie și un timp alocat inutil. Dacă vrei să te joci, da, dar dacă tot ai bani de „high risk”, de ce să investești aici? Investițiile în terapia genetică au măcar niște argumente, în sensul că măcar una din zece companii ți-ar putea aduce un profit superb. Mie nu mi se pare că există un singur argument pro Bitcoin. Eventual doar dacă vrei niște tranzacții rapide, dar investițional nu ai argumente”.
Reuters motivează că scăderea recentă a Bitcoin, de la 73.803 dolari la 57.055 dolari are legătură cu temerile că Fed-ul nu va scădea rata dobânzii suficient de mult pe cât își doresc entuziaștii de criptomonede, ceea ce a determinat un comportament de panică.
Adrian Mitroi e de părere totuși că și dacă acesta ar fi motivul, premisa de la care s-a plecat e una greșită, întrucât nici nu ar trebui să vorbim, într-un mod concret, de o corelare între Banca Centrală a SUA și valoarea Bitcoin.
„Ce legătură are Fed-ul cu Bitcoinul? Uită-te și tu ce corelație nesănătoasă! Poți să exagerezi, într-adevăr, ascultând un analist de pe rețelele de socializare care să îți spună că dacă Fed scade dobânda, atunci dolarul își pierde din putere, iar apoi se găsește o alternativă investițională în Bitcoin. Dar ți-am dat deja, mai devreme, niște variante investiționale mult mai interesante. Adică e un argument atât de subțire încât o să te rog să sari peste el, pentru că e mult prea cool discuția noastră ca să merite punctată prea mult această ipoteză.”, a declarat analistul de investiții.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Anca Murgoci