Unde se află, de fapt, Muntele Diavolului? Legenda spune că ar fi chiar în România, în Masivul Ciomatu - Puturosu din județul Harghita

foto: Freepik
foto: Freepik

Se spune că Muntele Diavolului ar fi undeva în Brazilia. Cel puțin asta se credea până de curând. Americanii au venit, între timp, cu varianta lor și, mai nou, tot mai multe surse susțin că Muntele Dracului s-ar afla în realitate în România.

Muntele Diavolului, cunoscut și sub denumirea de "Muntele Dracului" în unele variante, este un loc învăluit în mister și legende, aflat în diverse colțuri ale lumii. Iată câteva legende și povești populare legate de acest munte:

Multe legende despre Muntele Diavolului se centrează pe ideea că acest loc ar fi fost odată scena unor evenimente supranaturale. Se spune adesea că muntele este un loc de întâlnire al forțelor întunecate sau al demonilor. În tradițiile locale, se crede că activitățile neobișnuite, precum dispariții misterioase sau fenomene inexplicabile, sunt cauzate de influența malefică a muntelui.

Se află în România? Ce se zice despre Muntele Ciomad (Ciomatu Mare)

În România, există un munte cunoscut sub numele de Muntele Ciomad, care este asociat cu legende similare. Se spune că, în vremuri străvechi, un vrăjitor rău a fost pedepsit de zei și transformat în stâncă pe acest munte. O altă variantă spune că Muntele Ciomad a fost scena unor ritualuri satanice și că duhurile rele bântuie zona, potrivit visitharghita.com. I se mai spune și "Scurmătura Cocoșului", potrivit siteului dedicat turiștilor.

Masivul Ciomatu - Puturosu este un vulcan ce face parte structural și pozițional din grupa Munților Harghitei. Reprezintă cea mai recentă structură a acestora și aparține de lanțul muntos al Carpaților Orientali. Cel mai înalt pisc este Vârful Ciomatu Mare, având 1301 m.

Vulcanul este în prezent aparent inactiv, ultima erupție având loc în urmă cu aproximativ 30.000 de ani. Un studiu din anul 2019 a indicat însă faptul că există totuși un potențial de reactivare, în viitor. Astfel, sub vulcan există o cameră magmatică la nivelul căreia, în partea inferioară se află o fracțiune de 20 până la 58 % din roci, aflată în stare topită. Aceasta face ca să poate exista în unele regiuni ale sistemului magmatic al Ciomadului o proporție semnificativă de magmă, relativ apropiată de starea eruptibilă.

Și alte țări cred că au un Munte al Diavolului... al lor

Legenda din Statele Unite: Devil's Peak

În Statele Unite, Muntele Diavolului este numit adesea „Devil’s Peak” și este adesea asociat cu povești de groază și activități paranormale. Se spune că acest loc a fost folosit pentru ritualuri satanice și că atmosfera sa bizară atrage fenomenul paranormal. Localnicii raportează adesea zgomote ciudate și viziuni inexplicabile.

Legenda din Brazilia: Muntele Roraima

În America de Sud, Muntele Roraima este adesea asociat cu legende și mituri. Localnicii consideră că acest munte plat este un loc sacru, unde spiritele ancestrale trăiesc și unde pot fi găsite rămășițele unor ființe mitologice. Se crede că locul este străbătut de energii misterioase și că este locul unde se petrec evenimente neobișnuite.

Legenda din Mongolia: Muntele Khentii

În Mongolia, Muntele Khentii este considerat sacru și este învăluit în legende. Se spune că în acest munte trăiesc spirite vechi și că locul este bântuit de forțe necunoscute. Unele povești afirmă că muntele este locul unde se întâlnesc puteri supranaturale, iar călătorii neînțelepți care îndrăznesc să urce pe el riscă să fie răpiți de spiritele muntelui.

În general, legendele despre Muntele Diavolului reflectă frica și fascinația oamenilor față de locurile misterioase și de forțele necunoscute care pot influența realitatea. Aceste povești sunt adesea transmise pe cale orală și variază în funcție de cultură și regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel